Hur mycket ska man hacka upp sig på antagningspoängen?

12 jan 2017
Fråga:
Hej!

Jag skulle vilja studera till optiker, helst på Linnéuniversitetet och jag undrar hur mycket man ska hacka upp sig på antagningspoäng och antagningsstatistik? Jag räknade nyss ut mitt snittbetyg till 14,40, trodde jag hade högre men det visade sig att så var inte fallet... Blev genast orolig över min framtid då det snittet inte alls är högt.. Vad jag läst så var snittpoäng vid urval 1 till optikerutbildningen 15,20 (B1) men vid urval 2 (B11) var det på 14,24 och dit når jag! HP var på 0,50 och jag har 0,65. Hur stor är chansen att komma in då? Jag menar, urval 2 B11 är väl den sista gruppen de väljer från och det är där jag befinner mig liksom..
Ska man hoppas på att inte så många söker eller hur är mina chanser? Plugga hårt till HP och göra det i vår för att förbättra chanserna? Tacksam för svar!

Mvh Louise

Svar:

26 jan 2017
Hej Louise! Ledsen att svaret har dröjt. Det är svårt att svara på hur antagningen framöver kommer se ut. Däremot är det ju alltid bra att skriva HP, eftersom du bara kan höja dina resultat. Lycka till och ha en fortsatt fin vecka! Vänliga hälsningar, Mikaela Blivande Studie-och yrkesvägledare