Vad ska jag läsa på Komvux?

01 jun 2020
Fråga:
Hej! Jag har varit deltidssjukskriven under gymnasiet och har därför tagit bort kurserna Historia 1b, kemi 2, biologi 2 samt mitt individuella val spanska 5. Efter studenten ska jag läsa historia, kemi och biologi på komvux. Dock när jag pratade med en studievägledare ansåg hon att jag inte skulle kunna läsa spanska 5 då kursen ej krävs för behörighet till det jag vill studera på universitetet. Men jag tänker att jag då inte får tillräckligt med poäng. Om jag drar bort spanska 5 och idrott (som tydligen räknas bort när man har en kompletterande examen?) återstår ju bara 2300 poäng. Hur påverkar detta min merit? Måste jag inte läsa totalt 2500 poäng på gymnasiet och komvux?

Svar:

02 jun 2020

Hej,

Har du pratat med en Studie-och yrkesvägledare på Komvux? De är bäst att prata med någon där eftersom det är de som gör din studieplan. 

För Examensbevis från Komvux räcker med 2400 poäng och Idrott och hälsa kan inte ingå i ett examensbevis från vuxenutbildningen. Jag tror inte att det är några problem att läsa spanska 5 bara för att den inte krävs för det du vill studera på universitetet men Komvux i din kommun måste svara på den frågan. 

Lycka till! /Petra,SYV