Plugga till läkare i Danmark

13 jun 2020
Fråga:
Hej!
Jag har precis gått ut sista året från naturprogrogrammet på gymnasiet. Jag skulle gärna vilja bli läkare, men mina betyg räcker inte riktigt till. Jag har 20.4 i meritvärde ( de extra 2.5 meritpoängen är inräknade). I och med att betygen inte riktigt räcker för läkarprogrammet här i Sverige funderar jag att söka till läkare i Danmark, men har väldigt mycket frågor kring detta. Skulle mitt meritvärde räcka för att komma in på någon läkarutbildning i Danmark? Är det för sent för mig att söka in på betyg på läkarlinjen i Danmark? Om det är försent, har Danmark även antagning för läkare på våren?
MVH Malin

Svar:

14 jun 2020

Hej Malin,

Här kan du hitta information om att plugga till läkare i Danmark: http://allastudier.se/tips-o-fakta/32-l%C3%A4karstudier-utomlands/. När du läst informationen om Danmark där kan du läsa mer allmänt om studier i Danmark här: http://allastudier.se/tips-o-fakta/48-studera-i-danmark/. Skulle det vara något du inte förstår så kan du kontakta det universitet du vill söka till eller antagningsenheten i Danmark.

Sista ansökningsdatum är 15 mars. Antagningsbesked skickas ut i slutet av juli. Antagningen sker på våren och studierna påbörjas på hösten. 

Lycka till! /Petra, SYV