Finns det Au pair platser i Europa?

03 jul 2020
Fråga:
Hej!

Efter sommaren börjar jag sista året på gymnasiet och har redan nu börjat fundera på vad jag vill göra efter studenten. Att plugga vidare är ett självklart alternativ, men jag funderar på att göra något innan jag sätter mig vid skolbänken igen. Jag funderar på att ta ett år ”ledigt” och arbeta som Au Pair. Jag vill gärna arbeta som det någonstans i Europa, som i Schweiz eller Norge till exempel. Dock hittar jag inga hemsidor eller organisationer som erbjuder det. Jag hittar bara organisationer som endast erbjuder tjänsten i USA och där är inte jag intresserad av att arbeta.

Drömmen är också att arbeta som Au Pair i en svensk familj utomlands, men jag är osäker på om det är möjligt? Hur som helst vill jag i alla fall jobba som det inom Europa, men vet inte hur jag ska gå till väga.

/ Vänligen T

Svar:

06 jul 2020

Hej,

Här hittar du AU pair platser: https://allastudier.se/utbildningar/bli-aupair. Det finns flera som är i Europa. Du kan ta kontakt med organisationerna som anordnar dessa för att få mer information. 

Det vanligaste är att man jobbar som au pair i en inhemsk familj i det land man åker till. Men det finns en hel del svenska familjer som bor utomlands och som gärna tar emot svenska au pairer, så möjligheten att arbeta i en svensk familj finns också.

Lycka till! /Petra,SYV