Hur blir man systemutvecklare?

02 sep 2020
Fråga:
Hej! Jag vill bli systemutvecklare men vill veta om det är ett säkert jobb vad den lägsta lönen kan vara samt om det finns mycket jobb inom systemutvecklare i Tyskland. Jag undrar även vilket program jag måste gå på för att bli det, jag har sett att man kan bli det efter Affärssystemprogrammet på högskolan i Halmstad och även Systemutvecklarprogrammet på Malmös högskola. Genom vilken program har man mest chans att bli systemutvecklare?
Tacksam för svar

Svar:

10 sep 2020

Hej,

Det kommer att vara mycket liten konkurrens under den närmsta tiden bland systemutvecklare och då i synnerhet bland de erfarna systemutvecklare. Även på fem till tio års sikt väntas möjligheterna till arbete bli mycket goda. Jag har dock inga specifika uppgifter om Tyskland men troligt är detta gäller även där.

Systemutvecklare har oftast en högskoleutbildning med datainriktning, till exempel en systemvetenskaplig utbildning eller någon civilingenjörsutbildning med datainriktning eller en Yrkeshögskoleutbildning på området. Det är inte heller omöjligt att få jobb som systemutvecklare utan utbildning om man kan bli duktig på egen hand. 

Läs på om alternativen och fundera på vad som passa dig bäst. 

Lycka till! /Petra,SYV