Var kan jag läsa marknadsföring?

13 okt 2020
Fråga:
Hej! Jag har ett antal frågor och funderingar som jag hoppa kunna få hjälp med.

Jag skulle vilja jobba inom marknadsföring i framtiden och undrar vilket program jag bör läsa på universitetet. Jag gick ekonomi på gymnasiet. Jag har kollat igenom olika utbildningar på högskolan men hittar inte riktigt en utbildning som handlar för det mesta om just marknadsföring. Jag vill helst studera i Stockholm. Skulle ni kunna rekommendera några utbildningar på högskolenivå inom marknadsföring?


Jag har även kollat upp utbildningar inom marknadsföring på yrkershögskolan och har hittat en del. Har dock hört att det är lättare att få jobb och en bra lön ifall man har examen från universitetet. Stämmer detta?

Tack för svar!


Svar:

15 okt 2020

Hej, 

Man kan ha många olika bakgrunder som marknadsförare. Jag vet inte om det stämmer att man lättare får jobb och en bra lön efter en högskoleutbildning. Generellt så är Yrkeshögskolan mer anpassad efter behovet på arbetsmarknaden än högskolan. Kolla med någon i branschen hur de tänker. 

På högskolan kan du läsa kurser i marknadsföring och bygga ihop din egen examen. Du kan hitta högskolekurser i marknadsföring här: https://allastudier.se/utbildningar/hogskola-universitet-marknadsforing-pr/a320-c3242. Jag kan dock inte hitta något i Stockholm. Du skulle kunna kontakta vägledningen på det universitet där du vill studera om du vill ha hjälpa att sätta ihop en examen som passar för det du vill jobba med. 

Lycka till! /Petra,SYV