Var kan jag läsa miljöpsykologi?

04 feb 2021
Fråga:
Hej

Jag vill läsa miljöpsykologi på distans. Har sett att Göteborgs universitet samt SLU har grundutbildningar inom detta. Finns det fler ställen i landet som erbjuder detta? Tänker på Alnarp eller Malmö/Lund. Tycker det är en djungel att hitta rätt. Själv så bor jag i Malmö men det kanske spelar mindre roll när det gäller distansutbildning. Sedan undrar jag vad grundläggande behörighet betyder? Jag har läst Omvårdnadsprogrammet i gymnasiet. Sen har jag läst olika kurser på Komvux inom Media och kommunikation. Har även läst in Engelska B på Komvux. Hur sammanställer jag mina betyg? Med vänlig hälsning,

Svar:

04 feb 2021

Hej,

Här är det utbildningar jag kan hitta https://allastudier.se/utbildningar/utbildningar?q=milj%C3%B6psykologi, men du kan också kolla på Antagning.se så du vet vad som är aktuellt inför den termin du vill börja. 

För att läsa på universitet och högskola krävs det att du har grundläggande behörighet. Du har grundläggande behörighet om du har:

  • Godkänt i minst 2250 av 2500 gymnasiepoäng, ett godkänt gymnasiearbete samt godkänt i svenska 1,2 och 3/svenska som andraspråk 1, 2 och 3, Engelska 6 och Matematik 1.

Du behöver inte sammanställa dina betyg på egen hand. De kommer att sammanställas automatiskt när du söker på Antagning.se. 

Lycka till! /Petra,SYV