Kan man läsa affärsjuridik genom fristående kurser?

12 mar 2021
Fråga:
Hej,
min son vill studera till affärsjurist, men ser inte ut att komma in på de betyg han har. Det fattas några tiondelar. Jag försöker förstå vilka enskilda kurser som man behöver gå för att få en motsvarande kandidat examen för att kunna gå vidare sedan i master program. Alternativt att se till att läsa första året med enskilda kurser och sedan hoppas på att komma in år 2 på ex vis Linköpings affärsjuridik program.

Har ni någon uppfattning vilka grundläggande kurser som då skulle kunna tillgodoräknas om man hoppar på ett program senare?

mvh

Svar:

15 mar 2021

Hej,

Om de inte fattas så mycket poäng kan det vara en bra idé att läsa upp några kurser genom prövningar på Komvux. Prövning på Komvux innebär att man läser in en gymnasiekurs på egen hand och sedan gör en prövning, som ofta är både ett skriftligt och muntligt prov i ämnet. För den som redan har ett godkänt betyg i kursen från gymnasiet är prövning det enda sättet att höja ett betyg.

För att ytterligare öka chanserna att komma in kan man också göra högskoleprovet. 

Kontakta högskolan/universitetet för att kolla om det är möjligt att läsa programmet genom fristående kurser samt om det finns någon möjlighet att söka till programmets senare del. Det är inte vanligt att det är möjligt att hoppa in på programmet i en senare del och tillgodoräkningar görs oftast när man söker till programmet (från början). Kontakta institutionen på affärsjuridik programmen så kan de ge närmare information.

Lycka till! /Petra,SYV