Hur är det att gå två utbildningar?

23 mar 2021
Fråga:
Hej!

Jag har sökt till två st olika utbildningar, den ena är en YH utbildning (tandsköterska på 1.5 år) och den andra är en komvux utbildning (administratör ( 8 mån men blir mindre då jag redan har läst 2 av kurserna sedan tidigare). Nu funderar jag på att läsa båda vilket innebär att jag under 5 månader läser båda samtidigt. Dels så funderar jag över hur det blir med CSN bidraget samt om det finns annat jag bör tänka på om jag väljer att läsa båda utbildningarna samtidigt.

Info
YH tandsköterska: 325 YH poäng. Start i Augusti. Heltid APL 16 veckor
komvux administratör: 600 studiestödspoäng. Start i Maj. Heltid 2 heldagar samt en halvdag (oklart hur detta blir pga av den rådande pandemin) samt APL 2-3 dagar under ca 10 veckor

Svar:

24 mar 2021

Hej,

Det är upp till dig om du vill gå två utbildningar samtidigt. Det finns inget att tänka på när det gäller CSN förutom att du bara söker för den ena utbildningen. Man får inte mer för att man läser över heltid. Det som man kan tänka på är hur man ska få sin tid att gå ihop så du skulle kunna kolla med skolorna hur schemat och de obligatoriska momenten ser ut. Kanske finns det en tidsplan redan nu så du kan se vad som möjligen krockar. 

Vänligen/Petra,SYV