Vad ska jag läsa på Komvux?

23 maj 2021
Fråga:
Hej hej,
jag pluggar för en gymnasieexamen på komvux, jag fick underkänt i 350 poäng på gymnasiet och ska plugga de kurserna på komvux. Undrar om det räcker att plugga 250 poäng på komvux för att få en gymnasieexamen där? Då har jag ju 2400 av 2500 poäng godkänt, det borde ju räcka? Inser att det sänker min meritpoäng, men tänkte söka in på högskolan med ett högskoleprovsresultat, så då gör det inte så mycket tänker jag.
Det har ju beslutats om nya regler kring komvux som ska börja gälla från den 1 juli, påverkar de nya reglerna hur många godkända poäng som krävs för en gymnasieexamen?

Tack på förhand!
/

Svar:

31 maj 2021

Hej, 

En gymnasieexamen på Komvux kan bestå av 2400 poäng så det bör räcka. Men du bör alltid göra din studieplan tillsammans med en vägledare på det Komvux du ska studera så att du vet att du får allt du behöver. På komvux kan man inte räkna in sitt betyg i idrott och hälsa så det är bra att tänka på. I övrigt är det som sagt viktigt att du får din studieplan från din vuxenutbildare som har koll på alla reglerändringar kring Komvux. 

Lycka till! /Petra,SYV