Frågor om utbildning

25 jan 2022
Fråga:
Hej!

Jag undrar om du kan räta ut några frågetecken åt mig. Jag vill söka detta program: https://www.su.se/sok-kurser-och-program/nbigk-1.411398?open-collapse-boxes=program-detail,programme-more-about

För att vara behörig ska man ha läst Matematik C och Naturkunskap B.
Jag försöker förstå vad de kurser i Matematik och Naturkunskap som jag läst på Samhällsvetenskaplig linje (studieår 1986-89) är likställda med i dagens gymnasiekursutbud. Eller om de kurser jag läste då har blivit för gamla och inte går att tillgodoräkna sig längre.

Utöver detta behöver jag förstå vilka kurser jag behöver komplettera med för att få behörighet att söka.

Sist försöker jag förstå var jag kan läsa de kurser jag behöver, komvux verkar det som, men det finns också privata utbildningsaktörer som ger dessa kurser helt online och verkar ha löpande kursstarter. För mig blir frågan: skulle jag hinna läsa in de kurser jag behöver komplettera med i vår, så att jag har fullständiga betyg/behörighet inför ansökan till biogeoprogrammet, sista ansökningsdag 19/4?

Eller finns det en möjlighet att komplettera med de kurser jag saknar även efter sista ansökningsdag, men innan kursstart? Det står "sista kompletteringsdag 21/6" på sidan https://www.studera.nu/att-valja-utbildning/anmalan-och-antagning/sa-anmaler-du-dig/

Tack om du vill hjälpa!

Svar:

28 feb 2022

Hej,

Jag rekommenderar att du hör av dig till Komvux i din kommun som kan hjälpa dig att titta på dina gamla betyg och göra upp en plan för hur du blir behörig i tid.

Lycka till! /Petra,SYV