Är jag behörig till utbildningen?

02 okt 2022
Fråga:
Hej,
Jag läser socionomprogrammet.
I framtiden vill jag dock arbeta inom Fashion business. När jag har pratat med samarbetspartners för olika Fashion universitet utomlands rekommenderar de att jag ska gå i en så bra skola som möjligt utomlands.

Därför har jag följande frågor:

Om jag ska studera utomlands:
Går det att jag läser klart min pågående utbildning för att sedan läsa en masterutbildning utomlands, eller behöver jag börja om på nytt?

Har nämligen hört från en källa att det går att jag läser klart min pågående utbildning, för att sedan läsa master utomlands. Medan en annan källa har sagt att socionomutbildningen skiljer sig från fashion, och att ju bättre än skola är ju högre krav har dem. Vet därmed inte vem jag ska höra av mig till angående detta?

Svar:

04 okt 2022

Hej,

Du kan söka masterprogram utomlands efter att ha gått ett Kandidatprogram i Sverige men ska du byta ämne i din masterutbildning och inte bygga vidare på den kandidat du har måste du kolla med den skola du vill gå att du är behörig till masterprogrammet du vill söka. Du måste alltså kolla direkt med den aktuella skolan vilka behörighetskrav de har för sin masterutbildning.

Lycka till! /Petra,SYV