Vilka masterprogram kan jag gå?

18 jan 2023
Fråga:
Hejsan,

Jag tog min kandidatexamen inom informatik i våras. Jag har sedan dess haft det svårt att få jobb tyvärr och funderade på att läsa vidare. Jag läste hela min kandidat på distans via men känner inte riktigt att deras magister är det jag vill fördjupa mig inom.
Så därför undrar jag hur man går tillväga för att bygga sin egen magister eller master? Kan jag enbart göra en informatik magister eller kan det vara inom liknande områden, hur många poäng måste vara inom huvudområdet och hur vet jag vilka kurser som passar in när jag söker på antagning t.ex?

Jag ber om ursäkt för att jag slösar er tid om detta inte är något ni kan svara på men jag känner mig en aning vilsen och hade behövt lite hjälp för att ta mig vidare.

MVH,

Svar:

20 jan 2023

Hej,

För att vara behörig till master- och magisterprogram  måste du uppfylla behörighetskraven. Behörighetskraven är specifika för respektive program så du måste kolla upp dem för varje program du är intresserad av. Det finns tyvärr ingen lista över program du kan vara behörig till efter din utbildning så man får kolla upp alternativen som är intressanta en och en.

Är det något som känns oklart i behörighetskraven är det bara att fråga högskolan/universitetet. 

Lycka till!/ Petra,SYV