Hur lång tid tar det att läsa på Komvux?

19 maj 2023
Fråga:
Hej!
Jag går Samhällsvetenskapsprogrammet men inriktning är fortfarande inte bestämd. Jag tror att det kommer bli inriktningen som heter globala, vilket betyder att jag läser hållbar utveckling, psykologi och retorik. Mina individuella val blir Naturvetenskap 2 i 2:an och Matte 3b i 3:an. Det jag dock känner är att jag vill jobba inom t.ex astrofysik, biomedicin eller naturvetenskap fysik/kemi. Då kanske jag egentligen borde gått Naturvetenskapsprogrammet.
Men jag har kollat upp vilka kurser som man måste va behörig till att kunna läsa dessa typer av utbildningar på högskola. Det är:
- Fysik 1 och 2
- Matte 4
-Kemi 1
- Biologi 1
Min fråga är då ifall detta är möjligt att läsa till på komvux efter gymnasiet och hur lång tid det tar isåfall. Kan man läsa alla kurser samtidigt?

Svar:

26 maj 2023

Hej,

Ja, det är möjligt att läsa på Komvux efter gymnasiet. På Komvux kan du studera i din egen takt, så det är upp till dig hur snabbt du kan läsa in kurserna. Oftast kan man läsa upp till 400 poäng samtidigt per termin, det kan t. ex. vara 4 st 100 poängkurser. Om du vill läsa fler kurser än det kan du söka de till en annan termin. Du får räkna med 1-2 terminer för det du vill läsa. Ta kontakt med Komvux då får du hjälp att planera studierna där.

Lycka till! /Petra,SYV