Medicinsk massageterapeut och sjukgymnast samt liknande.

Hej! 

Hej! Jag har en 20-årig elev som läser in Grundvux nu. Kan hon efter avslutat godkänt slutbetyg i 9an söka in på ovanstående kurs? Eller måste hon ha arbetslivserfarenhet först?

Hon är autodidakt i ämnet och har hjälpt många redan. FInns det kanske någon kortare kurs inom samma ämne eller som massör som är kostnadsfri eller i andra hand kostar.? 

Tack på förhand och med vänlig hälsning:)

Lilian Campus

 

 

 

Lilian 2019-08-25 09:20

Kommentarer:


Petra Öster Studie- och yrkesvägledare 2019-08-26

Hej Lillian,

Det är olika behörighetskrav för utbildningar i sjuksgymnasitik/fysioterapi och massageterapeut så ni måste kolla det med den utbildning det gäller. 

Fysioterapeutprogrammet, tidigare kallat Sjukgymnastprogrammet, studerar man på högskola och universitet kostnadsfritt. Så då ska man ha gymnasieexamen och behörighetskraven är: 

Grundläggande behörighet och Idrott och hälsa A, Matematik B, Naturkunskap B, Samhällskunskap A eller Idrott och hälsa 1, Matematik 2a/2b/2c, Naturkunskap 2, Samhällskunskap 1b/1a1+1a2 (områdesbehörighet 17/A15).

Massageterapiutbildningar hittar ni här: http://allastudier.se/utbildningar/?q=massage. Yrkesutbildningar är oftast inte kostnadsfria. Kolla med skolorna direkt vad som är behörighetskraven samt eventeulla kostnader.

Lycka till!

Lycka till!

Skriv kommentar: