Visa allastudier.se som: Mobil
Sammanfattning
Folkhögskola
Holsbybrunn
1-4 år
Heltid
CSN-berättigad

Allmän kurs

Fixa behörighet
Om du inte har fullständiga grundskole- eller gymnasiebetyg och har bestämt dig för att skaffa dig en behörighet kan du söka till allmän kurs. Utbildningen kan ge dig grundläggande högskolebehörighet, behörighet till yrkeshögskola eller kunskaper för vidare studier på gymnasienivå. Det är ett spännande alternativ till gymnasieskolan och Komvux.

Om kursen

Bildning lever i alla människor. De tänker att kunskap inte är uppdelad i ämnen - här studerar du tematiskt. Genom att jobba ämnesövergripande sätts kunskapen i ett större sammanhang.

Under temats första veckor får du kunskapsintroduktion och inspiration.  I det fortsatta temaarbetet är du projektledare och jobbar aktivt mot dina mål. Med dina intressen och vilja att skaffa nya kunskaper styr du innehållet. I ditt arbete handleder vi dig i din lärprocess mot bildning och dina uppsatta mål.

Temat ger ämnesbehörighet i svenska, samhällskunskap, historia, religion och naturkunskap. Matematik och engelska läser du utöver temat.

Inom temastudierna får du också filosofi 1 och 2, dessutom erbjuder de högre kurser i samhällskunskap, historia och matematik.

Behörighet i ämnena och omfattningskravet leder till ett studieomdöme. Läs mer om omfattningskrav och studieomdöme på folkhögskola.nu

Längd på utbildningen 
Här studerar du på heltid och studierna varar mellan 1-4 år, dock minst 1 år då temastudierna sträcker sig över ett helt läsår.

Studieresor
Ni gör studieresor kontinuerligt för att möta omvärlden och varandra. Under våren gör vi en studieresa utomlands.

Förkunskaper

Skolan antar sökande till kursen efter följande kriterier:

  • sökande måste ha fyllt 18 år och inte ha en färdig gymnasieutbildning,
  • den som har störst behov prioriteras
  • den som vi tror klarar den pedagogik och arbetssätt som vi har på kursen
  • sökande måste vara motiverad att studera

För att skolan ska kunna göra ett bra antagningsarbete är det viktigt att du som sökande bifogar alla efterfrågade handlingar: betyg/intyg från tidigare studier, personligt brev, referenser, intyg från arbetslivserfarenhet och personbevis.

Förtur ges till de som gått känn dig för-kurs och de som tidigare har gått på skolan.

Examen & Intyg

Grundläggande gymnasiebehörighet. Studieomdöme. Efter kan du söka till universitet/högskola genom folkhögskolans egen kvotgrupp.

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och CSN-berättigande. Kostnader tillkommer för elevförsäkring, förbrukningsmaterial, elevarbeten, studieresor. Se utbildningens hemsida för exakta priser samt information om kostnader för logi - internat och måltider. 

Ädelfors folkhögskola

Välkommen till Ädelfors Folkhögskola

På Ädelfors Folkhögskola kan du läsa en yrkesutbildning, läsa för att få behörighet eller komplettera tidigare studier. På denna folkhögskolan träffar du vänner för livet i en varm miljö och du har möjlighet att bo på internatet. Tillgänglighet för alla är...


Läs mer om Ädelfors folkhögskola och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Ädelfors folkhögskola

Kunskapens väg 3
574 53 Holsbybrunn

Recensioner

Det finns inga recensioner för Allmän kurs

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön