Visa allastudier.se som: Mobil

B2B-säljare

Affärshögskolan
Sammanfattning
Yrkeshögskola
Örebro
400 yh
Startdatum: 2020-08-01 - Örebro
Affärshögskolan

B2B-säljare

Är du framtidens säljare? B2B-säljare – utbildningen för dig som vill utveckla ditt personliga ledarskap och göra karriär med en gedigen säljbakgrund som grund.

Om utbildningen

Vad gör en B2B-säljare? Som B2B-säljare säljer du produkter och tjänster till företag. Framför allt bygger du långsiktiga affärsmässiga relationer med människor utifrån ett helhetsperspektiv på försäljning och marknadsföring för att kunna genomföra lönsamma affärer.

Jobba som B2B-säljare

Efter examen kan du arbeta med företagsförsäljning inom de allra flesta branscher, som bland annat:

  • Account manager
  • B2B-säljare (företagssäljare)
  • Projekt- och säljledare
  • Säljkonsult

Utbildningsform och upplägg

B2B-säljare är en yrkeshögskoleutbildning (YH-utbildning) som du läser på heltid på Affärshögskolan i Örebro under 2 år. Uppskattningsvis är det föreläsning cirka 2-3 dagar per vecka och resten av tiden ägnas åt grupparbeten och självstudier.

Kunskap efter utbildningen

Efter genomförd utbildning har du kunskap om företagens affärsmässiga och företagsekonomiska villkor samt förståelsen för säljarens roll. Du har förmågan att självständigt driva sälj- och affärsprocesser samt projekt, från planering och genomförande till avslut och uppföljning.

Du kan självständigt formulera och analysera marknadsföringsproblem samt ge förslag på lösningar. Du kan göra marknadsanalyser och marknadsplanering och dessutom lär du dig principerna för marknadsbevakning.

Förkunskaper

Du är behörig att antas till en yrkeshögskoleutbildning om du uppfyller något av följande: 1. Har en gymnasieexamen från gymnasieskolan eller kommunal vuxenutbildning. 2. Har en svensk eller utländsk utbildning som motsvarar kraven i punkt 1. 3. Är bosatt i Danmark, Finland, Island eller Norge och där är behörig till motsvarande utbildning. 4. Genom svensk eller utländsk utbildning, praktisk erfarenhet eller på grund av någon annan omständighet har förutsättningar att tillgodogöra dig utbildningen. Förutom detta ställs följande krav: Endast grundläggande behörighet krävs

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om B2B-säljare
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Gör en intresseanmälan

För att beställa information om B2B-säljare, fyll i följande uppgifter: