Visa allastudier.se som: Mobil

Kommunikation i kris och förändring

Affärshögskolan
Sammanfattning
Korta Yh-utbildningar
Distans
13 veckor
Affärshögskolan

Kommunikation i kris och förändring

Kommunikation i kris och förändring - 13 veckor

Vill du vässa dina kommunikationskunskaper för att kunna driva förändring? Det, och hur du genom internkommunikation kan stötta organisationskulturen vid kris såväl som vardag, får du lära dig i denna utbildning.

Utbilda dig inom kommunikation i kris och förändring och ge dig själv de bästa förutsättningarna för framtidens utmaningar. Utbildningen ger dig verktyg för att kunna hantera mindre förändringar såväl som större, oväntade kriser på bästa möjliga sätt genom rätt och välplanerad kommunikation. 

Utbildningen riktar sig till dig som har en bakgrund inom kommunikation, HR, projektledning, ledarskap eller motsvarande. Kommunikation i kris och förändring är tänkt som en up-skill där du bygger på dina befintliga kunskaper inom kommunikation.

Behovet av mångsidiga kommunikatörer som kan navigera sig i dagens digitala landskap och skapa hållbara kommunikationsstrategier har ökat, och så även behovet av att kunna hantera kriser och förändring genom rätt kommunikation. Företag utmanas att hitta nya arbetssätt i och med digitaliseringen och där är internkommunikationen avgörande. Utbildningen Kommunikation i kris och förändring ger dig insikter och kunskaper för att ställa om, hantera potentiella kriser och förändringar.

Vad är kommunikation i kris och förändring?

För att hantera kriser och genomdriva förändringar i organisationer behövs olika typer av kommunikationsinsatser, för olika målgrupper, i olika kanaler och vid olika tidpunkter. Vi behöver skapa förståelse för krisen eller förändringarna på alla nivåer i organisationen, hur varumärket och kunderna påverkas, vilka förändringar som krävs och skapa långvarigt engagemang som leder ända fram till målen.

Utbildningens upplägg

Utbildningen startar 14 september 2020 och bedrivs till största delen på distans, på helfart. Du kan kombinera utbildningen med jobb, men behöver kunna närvara digitalt vid ungefär två tillfällen varje vecka för föreläsning, gruppövningar och/eller individuell coachning.

Utformningen på utbildningen kan anpassas utifrån studerandegruppens behov och arbetslivets förutsättningar. Du kommer att få arbeta med individuella uppgifter, grupparbeten, redovisningar och en examinerande redovisning.

Utbildningens kurser

  • Kommunikation i kris och förändring, 65 YH-poäng

Kunskap efter utbildningen

Efter utbildningen kan du på ett effektivt sätt bidra till organisationens måluppfyllnad med strategisk kommunikation. Du kan formulera muntliga och skriftliga budskap som skapar förståelse för målen och en vilja att ta sig dit. Du utvecklar specialiserade kunskaper om internkommunikation och strategi för måluppfyllnad, och hur interna kanaler stärker och kompletterar varandra.

Du kan skapa skriftlig, muntlig, visuell och rörlig kommunikation för olika kanaler och målgrupper, och ge kommunikationsstöd till chefer och talespersoner. Allt för att stärka organisationskulturen genom internkommunikation i vardag, kris och förändring.

Du kommer efter slutförd utbildning ha deltagit i krisövningar och fått praktisk övning i att se vilka kommunikationsinsatser som krävs vid olika faser av krisen.

Stort fokus läggs på praktiska skrivövningar och talarträningar, med individuell coachning utifrån dina behov och förutsättningar. Du får också prova på att kommunicera med bild och video.

Förkunskaper

Behörighetskrav

  • Grundläggande behörighet (vilket innebär en gymnasieexamen eller motsvarande)
  • 1 års yrkeserfarenhet (heltid) inom kommunikation, HR, projektledning, ledarskap eller motsvarande

Affärshögskolan

Affärshögskolan

Nå dina karriär genom Affärshögskolan Affärshögskolan erbjuder yrkeshögskoleutbildningar inom ekonomi, försäljning, inköp, marknadsföring och projektledning. Vi har gedigen erfarenhet av att bedriva YH-utbildningar med mycket goda resultat. Om du är beredd att satsa för att nå dina karriärmål ska du...


Läs mer om Affärshögskolan och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Kommunikation i kris och förändring
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

AffärshögskolanGör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Kommunikation i kris och förändring från Affärshögskolan , fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner för Kommunikation i kris och förändring

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: