Visa allastudier.se som: Mobil

Kvalificerad trädgårdsanläggare

Akademi Båstad Yrkeshögskola
Sammanfattning
Yrkeshögskola
Distans
300 yh-poäng
Heltid
Båstad kommun Akademi Båstad

Kvalificerad trädgårdsanläggare

Kvalificerad trädgårdsanläggare, 300 YH-poäng

Vill du bli en skicklig trädgårdsanläggare med kompetens att anlägga såväl komplicerade som funktionella utemiljöer? Då är det här utbildningen för dig – en utbildning där hantverkskunnandet är i fokus. Den kommer att ge dig gedigna kunskaper och färdigheter, vilket gör dig till en kvalificerad trädgårdsanläggare.

Behovet av kvalificerade trädgårdsanläggare med inriktning mot nyproduktion av utemiljö har nästan aldrig varit så stort som nu. Det är en ständig brist på skickliga hantverkare, och efterfrågan kommer att öka i takt med ökat byggande och med kommande pensionsavgångar inom branschen.

Yrkesrollen som kvalificerad trädgårdsanläggare är komplex och kräver unika kunskaper och färdigheter. Därför rör sig utbildningen i gränslandet mellan det rena hantverkskunnandet och det strikt akademiska. Utbildningen går på djupet inom trädgårdsanläggningsämnet. Detta ger dig möjlighet att bli en skicklig hantverkare inom markbyggnad. Dessutom ger nyckelkursen Fördjupad växtkunskap dig spetskompetens inom det levande byggmaterialet och gör dig skicklig i att använda växter på rätt sätt.

Distansstudier varvas med utbildningsträffar i både Båstad och Stockholm. Träffarna är en vecka långa vardera. Däremellan sker studierna på hemorten med streamade föreläsningar, litteraturläsning och olika uppgifter.

Genom LIA (lärande i arbete) får du möjlighet att utveckla dina kunskaper och praktiska färdigheter i starkt samarbete med branschen, vilket också vidgar ditt nätverk i den gröna sektorn. LIA:n sker också företrädesvis på hemorten.

Om du har motivationen och drivet kommer denna yrkeshögskoleutbildning (YH) att göra dig till en eftertraktad, kvalificerad trädgårdsanläggare med båda händerna i jorden!

Varför välja Akademi Båstad Yrkeshögskola?

Externa föreläsare

Samarbete med

branscher

Behov på

arbetsmarknaden

Förkunskaper

Behörig att antas till yrkeshögskoleutbildningen Kvalificerad trädgårdsanläggare är den som: avlagt en gymnasieexamen i gymnasieskolan eller inom kommunal vuxenutbildning, eller har en svensk eller utländsk utbildning som motsvarar kraven i föregående punkt, eller är bosatt i Danmark, Finland, Island eller Norge och där är behörig till motsvarande utbildning, eller genom svensk eller utländsk utbildning, praktisk erfarenhet eller på grund av någon annan omständighet har förutsättningar att tillgodogöra sig utbildningen. Dessutom krävs det kunskaper i svenska.

Särskilda förkunskapskrav

För att få läsa på yrkeshögskoleutbildningen Kvalificerad trädgårdsanläggare krävs det minst godkänt betyg (E) i följande kurser från naturbruksprogrammet (GY2011):

  • Marken och växternas biologi (BIGMAN0), 100 poäng
  • Fordon och redskap (FOHFOR0), 100 poäng
  • Växtkunskap 1 (VÄXVÄX01), 100 poäng

Akademi Båstad Yrkeshögskola

En utbildningsanordnare med lång erfarenhet!

Akademi Båstad Yrkeshögskola erbjuder utbildningar inom olika yrkesområden. T.ex. Besöksnäring, Trädgård, Ledarskap, Revenue Management, Restaurang och Vård. Samtliga Yh-utbildningar är framtagna i samarbete med respektive bransch. Det betyder att utbildningarna innehåller kurser som är väl anpassade till den kompetens näringslivet...


Läs mer om Akademi Båstad Yrkeshögskola och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Kvalificerad trädgårdsanläggare
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Akademi Båstad YrkeshögskolaRecensioner

Det finns inga recensioner för Kvalificerad trädgårdsanläggare

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Kvalificerad trädgårdsanläggare från Akademi Båstad Yrkeshögskola, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön