Visa allastudier.se som: Mobil

Operativ ledare - inriktning Revenue Management

Akademi Båstad Yrkeshögskola
Sammanfattning
Yrkeshögskola
Distans
150 yh-poäng
Deltid
Distans
Startdatum: 2020-09-01 - Distans
Båstad kommun Akademi Båstad

Operativ ledare - inriktning Revenue Management

Utbildningen vänder sig till dig som idag arbetar som mellanchef eller har ett avdelningsansvar eller önskar växa i din yrkesroll.

FRAMTIDSUTSIKTER

Branschen uttrycker ett behov av att tonvikten ligger på ledarskap, affärssinne, kommunikation, sälj- och marknadskunskaper, företagsekonomi samt förståelse för Revenue Management (RM). De flesta aktörer inom besöksnäringen behöver kompetensutvecklas inom området och bör bla fokusera på sin marknad, ta kontroll över efterfrågan och utifrån den arbeta med att maximera intäkter och skapa lönsamhet. Hotell, restauranger, rederier, flygbolag, biluthyrningsföretag och nöjesetablissemang är exempel på företag som tillämpar Revenue Management.

FRAMTIDENS LEDARE

Yrkesrollen är helt rätt i tiden!För att kunna möta Svensk Turism vision 2020 måste branschen ha duktiga operativa ledare inom branschen med stor ekonomisk förståelse och bra ledaregenskaper, dvs bred kompetens inom hållbart ledarskap, responsible business, ekonomi och affärsutveckling. Detta för att dels kunna förebygga och hantera de stora psykosociala utmaningar som finns, få medarbetare att trivas och stanna kvar i branschen samt höja statusen på näringen.

BREDD OCH DJUP

Utbildningen ger dig de praktiska och teoretiska kunskaper som behövs för att arbeta som operativ ledare. Målet för en operativ ledare med inriktning RM är att ha stor ekonomisk förståelse och att kunna öka verksamhetens lönsamhet. Samtidigt som det läggs stort ansvar och ökade krav på att personalhantering, omvärldsbevakning, säkerhet och responsible business.

Med fördel kan du kombinera ditt ordinarie arbete med studier. Under studieåret lär du dig hur olika faktorer påverkar en verksamhet, hur utvecklingsstrategier skapas och du får verktyg förhur du och dina medarbetare ska arbeta för att nå uppsatta mål på ett hållbart sätt.Stor vikt läggs på att få stor ekonomisk förståelse och kunskap inom området RM, vilket i korthet innebär att sälja rätt produkt till rätt kund till rätt pris vid rätt tillfälle. Du får under studieåret de rätta kunskaperna och skapar goda möjligheter för både personlig och karriärmässig utveckling.

Lärande i arbete (LIA)

Delkurserna vävs samman till en helhet där den studerande går djupare i ett eller flera ämnen med fokus på ledarskap och optimering inom verksamheten. Utbildningen sker på distans ¾ fart med ca 10 fysiska träffar i Båstad som vardera pågår 2-3 dagar.Våra tidigare studerande uppger att de värderar de fysiska träffarna högt och uppskattar det bra boendet till bra priser där du får tid för bl.a. reflektion, diskutera och nätverka.

Efter utbildningen kan du exempelvis jobba som

• Operativ ledare inom hotell eller mötesanläggningar
• Revenue Manager - junior
• Hotellchef på en mindre, medelstort eller stort företag
• Assisterande hotellchef
• Platsansvarig, anläggningsansvarig på mindre anläggning
• Avdelningschef på ett hotell eller mötesanläggning

Förkunskaper

Du är behörig att antas till en yrkeshögskoleutbildning om du uppfyller något av följande:

1. Har en gymnasieexamen från gymnasieskolan eller kommunal vuxenutbildning.

2. Har en svensk eller utländsk utbildning som motsvarar kraven i punkt 1.

3. Är bosatt i Danmark, Finland, Island eller Norge och där är behörig till motsvarande utbildning.

4. Genom svensk eller utländsk utbildning, praktisk erfarenhet eller på grund av någon annan omständighet har förutsättningar att tillgodogöra dig utbildningen.

Förutom detta ställs följande krav:

Yrkeserfarenhet

Omfattning och längd:

3 år halvtid

Typ av yrkeserfarenhet:

Dokumenterad branschspecifik yrkeserfarenhet inom logibranschen. I annan omfattning än den som anges ovan ger också 1 ½ års branschspecifik yrkeserfarenhet på heltid behörighet.

Utbildningen riktar sig mot medarbetare som önskar ta en större ansvarsroll i sin verksamhet eller vill växa i sin ledarroll.
Branschspecifik yrkeserfarenhet kan vara roller på en anläggning såsom:
- reception
- restaurang
- housekeeping
- teamleader
- medarbetare med visst ansvar
- konferensansvarig
- receptionsansvarig
- restaurangchef

Annan yrkeserfarenhet kan vara en yrkesroll inom besöksnäringen där man har stor förståelse för branschen.

Akademi Båstad Yrkeshögskola

Akademi Båstad Yrkeshögskola

En utbildningsanordnare med lång erfarenhet!

Akademi Båstad Yrkeshögskola erbjuder utbildningar inom olika yrkesområden. T.ex. Besöksnäring, Trädgård, Ledarskap, Revenue Management, Restaurang och Vård. Samtliga Yh-utbildningar är framtagna i samarbete med respektive bransch. Det betyder att utbildningarna innehåller kurser som är väl anpassade till den kompetens näringslivet...


Läs mer om Akademi Båstad Yrkeshögskola och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Operativ ledare - inriktning Revenue Management
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Akademi Båstad YrkeshögskolaGör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Operativ ledare - inriktning Revenue Management från Akademi Båstad Yrkeshögskola, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner för Operativ ledare - inriktning Revenue Management

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: