Visa allastudier.se som: Mobil

Allmän kurs - grundskolenivå (Brokursen)

Arbetarrörelsens folkhögskola i Göteborg och Viskadalen
Sammanfattning
Folkhögskola
Göteborg
1 år
Heltid
CSN-berättigad
500 SEK Momsfri
Startdatum: augusti 2021 - Göteborg

Allmän kurs - grundskolenivå (Brokursen)

Brokursen bygger en bro mellan grundskoleutbildning och gymnasieutbildning för dig som är ny i Sverige och/eller har annat modersmål än svenska. Svenska språket är grundpelaren i kursen tillsammans med orientering i de ämnen som behövs för att fortsätta studera på gymnasienivå.

Syftet med Brokursen är att du ska få lära dig grundläggande svenska. Du får träna på språket genom att studera samhällskunskap, religion och historia för att få grundläggande kunskap om samhället och omvärlden. Studieteknik ingår som en viktig del för att förbereda dig för fortsatta gymnasiestudier. Vi läser även Engelska och Matematik. Om du ligger på en högre nivå i engelska eller matematik har du möjlighet att läsa på gymnasienivå tillsammans med de andra deltagarna på skolan. I övrigt pågår all undervisning i samma grupp.

Brokursen är för dig som avslutat Sfi D eller har motsvarande kunskaper i svenska språket samt för dig som har ett annat modersmål än svenska och tidigare har läst på svensk grundskola men inte blivit klar. Studierna fokuserar på att förbättra din svenska och ge dig grundläggande kunskaper om samhället och omvärlden för att förbereda dig för fortsatta studier.

Innehåll

Under kursen lär du dig grunderna i det svenska språket och hur det är att studera. Vi fokuserar på samhälls- och historieorientering genom att studera bland annat europeisk historia, världsreligionerna, FN och de mänskliga rättigheterna samt källkritik.

Brokursen ger möjlighet till behörighet i Svenska som andraspråk samt ett intyg på att du läst historia, religion och samhällskunskap grund. Engelska och Matematik studerar du på grund- eller gymnasienivå beroende på dina förkunskaper. 

Förkunskaper

Ansökan öppnar 22 februari. Ansökan gör du via vår hemsida. 

Du kan logga in på Schoolsoft för att följa din ansökan. Där hittar du din ansökan under fliken ”Mina Ansökningar”. Din ansökan har status ”Ny ansökan” fram tills att en administratör väljer att hantera ansökan. I listan över ansökningar kan du prioritera dina val om du sökt flera utbildningar på samma skola under samma termin.

Var uppmärksam på meddelanden och statusändringar som gäller din ansökan. En ansökans status kan du se i listan över ansökningar samt högst upp i vänstra hörnet på respektive ansökan.

Förkunskapskrav

Avklarad sfi-d eller motsvarande kunskaper.

Antagning

Antagning sker kontinuerligt tills klassen är fullsatt, vi kallar till intervjuer i kronologisk ordning.

INFORMATION OM COVID 19. Eftersom vi ännu inte vet hur det kommer se ut med smittspridningen av Coronaviruset efter sommaren avvaktar vi och väntar på Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Vi vet inte om undervisningen kommer ske på distans till en början eller inte. Skolans mål är att åter bedriva undervisning i klassrummen, men vi vill förbereda sökande på att terminen kanske börjar med digitala lektioner. Vi kommer meddela alla sökande så fort vi vet hur det blir.

Examen & Intyg

Intyg utfärdas efter avklarad kurs och avklarade behörigheter.

Kostnader

 Materialkostnad inkl försäkring: 500 kr/termin. Kurslitteratur ingår ej. 

Arbetarrörelsens folkhögskola i Göteborg och Viskadalen

Två skolor - en tanke

Västra Sveriges Arbetares Folkhögskola (VSAF) är en ideell förening som bildades den 8:e mars 1928. Målsättning var och är att vara det ledande bildningscentret för arbetarrörelsen i Västsverige för att minska utbildningsklyftan i samhället och bidra till att stärka demokratin...


Läs mer om Arbetarrörelsens folkhögskola i Göteborg och Viskadalen och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Allmän kurs - grundskolenivå (Brokursen)
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Arbetarrörelsens Folkhögskola Facebook

Hitta till utbildaren

Arbetarrörelsens folkhögskola i Göteborg och Viskadalen

Järntorget 7
413 04 Göteborg

Recensioner

Det finns inga recensioner för Allmän kurs - grundskolenivå (Brokursen)

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Allmän kurs - grundskolenivå (Brokursen) från Arbetarrörelsens folkhögskola i Göteborg och Viskadalen, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön