Visa allastudier.se som: Mobil

Allmän kurs

Åsa folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskola
Sköldinge
1-3 år
Heltid
CSN-berättigad
Kommande starter

Plats & start


Sköldinge
Vår

Sköldinge
Höst
Allmän kurs

Allmän kurs

Behöver du läsa in grundskolan eller din gymnasiekompetens? Söker du en högskoleförberedande utbildning? Välj Allmän Kurs på Åsa folkhögskola! Allmän kurs är för dig som inte har avslutat grundskolan eller gymnasiet. Kursen är behörighetsgivande för dig som vill studera vidare. Den ger dig också viktiga kunskaper för livet och chans att ingå i en stark social gemenskap.

Syftet med den allmänna kursen är att du ska utvecklas på ett personligt plan, samtidigt som du läser in din grundskole- eller gymnasiebehörighet. Du kan söka till kursen både inför höst- och vårterminen! Du studerar i minst ett år. Hur lång din studietid blir beror på hur många ämnen du har att läsa in och vilken kompetensnivå du vill uppnå.

Om du läser in din gymnasiekompetens genom den allmänna kursen får du kompetens i alla kärnämnen och kan studera vidare på t.ex. högskola och universitet eller gå en YH-utbildning.

Allmän kurs är indelad i olika studiegrupper 

  1. Allmän kurs är för dig som inte har avslutat grundskolan eller gymnasiet. Förutom viktiga kunskaper för livet kan du få behörighet för att studera vidare på t.ex. högskola eller yrkesutbildning. Du studerar utifrån dina egna förutsättningar. Förutom att ge dig ämneskunskaper för fortsatta studier vill vi att studierna ska ge dig möjlighet att växa som människa.

  2. Allmän kurs - svenska som andraspråk är för dig som inte har avslutat svenska som andraspråk på grundskolan. Vi har två olika nivåer på kursen, båda är på ­grundskolenivå. Efter avslutad kurs kan du få ett kursintyg som visar att du har kunskaper i svenska motsvarande SFI på D-nivå eller ­motsvarande avslutad grundskola. 


Gemensamma aktiviteter och busskort

Åsa folkhögskola tror på vikten av gemenskap. Gemenskap skapas när människor möts och delar med sig av sig själva. Därför bryts ibland den vanliga undervisningen så att alla skolans elever kan göra något tillsammans, t.ex. temadagar, utflykter och liknande. Skolan jobbar också med demokrati, du har t.ex. möjlighet att påverka dina studier genom skolråd och miljöråd.

Som elev på Åsa folkhögskolas Allmän kurs får du ett busskort för att du ska kunna resa mellan hemmet och skolan.

Förkunskaper

Förkunskaper
Du behöver ha uppnått grundnivå i svenska (motsvarande SFI D) för att studera på allmän kurs.

Ansökan
Ansökan görs på skolans egen ansökningsblankett (du hittar denna på skolans hemsida). Bifoga även:

  • personligt brev
  • personbevis
  • ditt senaste betyg (t.ex. grundskole-, gymnasie- eller SFI-betyg)

Antagningen sker sedan i två steg. Efter sista ansökningsdag gör skolan ett första urval där de bl.a. kontrollerar att du har rätt förkunskaper. Därefter kallar skolan till intervju.

Examen & Intyg

Efter att du avslutat Allmän kurs på Åsa folkhögskola får du ett kursintyg. Detta visar att du har gått kursen. Har du läst på gymnasienivå får du även ett omdöme, med detta kan du sedan söka vidare till högre studier.

Kostnader

Kostnader för läromedel, studiebesök och visst material är 1 000 kronor per termin. För dig som väljer att inte bor på skolans internat tar Åsa folkhögskola också ut en avgift på 960 kronor per termin (i denna avgift ingår bl.a. förmiddagsfika och kopiering).

Studiemedel från CSN
Allmän kurs är CSN-berättigad. Du som har studerat med studiestöd tidigare kan behöva undersöka hur många studieveckor du har kvar på CSN.

Åsa folkhögskola

Välkommen till Åsa Folkhögskola!

Om du vill till en skola som har bredd är detta helt rätt alternativ för dig! Åsa folkhögskola är ett ställe att växa på. Här finns flera intressanta kurser och ett bra internat med fin mat och bra boende. Skolan är...


Läs mer om Åsa folkhögskola och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Åsa folkhögskola

640 24 Sköldinge

Tel: 0157-695 00
Fax 0157- 695 29
www.asa.fhsk.se

Recensioner

Det finns inga recensioner för Allmän kurs

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön