Visa allastudier.se som: Mobil

Specialistutbildad undersköterska - anestesi, operation och intensivvård

Åsö Vuxengymnasium
Sammanfattning
Yrkeshögskola
Stockholm
1 år
Heltid
CSN-berättigad
Klassrum
Startdatum: HT 2020 - Stockholm

Specialistutbildad undersköterska - anestesi, operation och intensivvård

Utbildningen är för dig som redan har arbetat minst ett år som undersköterska och som vill gå en eftergymnasial vidareutbildning för att arbeta inom operation, anestesi och intensivvård. Utbildningen är en påbyggnad på din undersköterskeutbildning och du får en yrkeshögskoleexamen som Specialistutbildad undersköterska anestesi, operation och intensivvård. Utbildningen är förlagd i Stockholm och är på heltid i skolans lokaler eller i arbetslivet. Du kan söka från hela landet men måste vara på plats under utbildningstiden; 19 augusti 2019 till 5 juni 2020. Ansökan öppnar 1 mars och stänger 30 april. Läs mer om ansökan nedan.

Certifierat Vård- och omsorgscollege

Åsö vuxengymnasium är sedan januari 2018 certifierat Vård- och omsorgscollege (VOC). Certifieringen omfattar skolans gymnasiala Vård- och omsorgsprogram och yrkeshögskoleutbildning. Vård- och omsorgscollege är en kvalitetsstämpel som ställer krav på arbetsliv och utbildning. För att få använda namnet och logotypen krävs ett godkännande av föreningen Vård- och omsorgscollege. Bedömningen görs utifrån sju respektive tio kvalitetskriterier på regional eller lokal nivå och resulterar i en certifiering. Ytterligare mervärden är att skolans lärare medverkar i VOC insatser för kompetensutveckling och att elever som uppfyller kraven inom VOC tilldelas intyg eller diplom och brosch som är meriter inför en anställning inom vården. Vård- och omsorgscollege finns sedan tidigare som gymnasieutbildning i Stockholm på Kungsholmens västra gymnasium men det har inte tidigare funnits på Komvux eller YH. Nu blir Åsö vuxengymnasium först i Stockholm med det nya konceptet för vuxenutbildning.

God arbetsmarknad

Region Stockholm är den region i Sverige som har störst behov av utbildade undersköterskor inom avancerad sjukvård. De behöver särskilt personer som är specialiserade på akutsjukvård, operation och intensivvård. Genom denna utbildning så får undersköterskor en kompetens som efterfrågas inom vården. Idag finns en svårighet att rekrytera undersköterskor med rätt kompetens till den avancerade sjukvården.

Helfart 1 år

Utbildningen genomförs på helfart under ett år och omfattar 200 yrkeshögskolepoäng, varav lärande i arbetslivet (LIA) är 80 yrkeshögskolepoäng. Utbildningen ger yrkeshögskoleexamen.

Förkunskaper och behörighet

För att vara behörig till utbildningen krävs både grundläggande behörighet och särskild behörighet. Grundläggande behörighet innebär gymnasieexamen/slutbetyg från gymnasiet eller motsvarande. Särskild behörighet innebär:

Vård- och omsorgsprogrammet

 • Etik och människans livsvillkor, 100p
 • Hälsopedagogik, 100p
 • Medicin 1, 150p
 • Psykiatri 1, 100p
 • Psykologi 1, 50p
 • Samhällskunskap 1a2, 50p
 • Specialpedagogik 1, 100p
 • Svenska 2 alt Svenska som andraspråk 2, 100p
 • Vård- och omsorgsarbete 1, 200p
 • Vård- och omsorgsarbete 2, 150p

Yrkeserfarenheten

 • Omfattning och längd: 1 år heltid eller motsvarande
 • Typ av yrkeserfarenhet:
 • Ett års yrkeserfarenhet på heltid eller motsvarande vilket innebär minst 600 timmar, som undersköterska eller motsvarande kompetens.

Utbildningsstart 2019

Utbildningen startar 19 augusti 2019. Utbildningstiden är 19 augusti 2019 till 5 juni 2020 i våra lokaler i på Södermalm i Stockholm. Du kan söka från hela landet.

Broschyr 2019

 Här kan du läsa broschyren för 2019/2020: YH-Specialistutbildad undersköterska -anestesi, operation och intensivvård broschyr 2019 

Förkunskaper

Grundläggande behörighet för yrkeshögskolestudier:
● Har en gymnasieexamen från gymnasieskolan eller kommunal vuxenutbildning.
● Har en svensk/utländsk utbildning som motsvarar kraven ovan.
● Är bosatt i Danmark, Finland, Island eller Norge och där är behörig till motsvarande utbildning.
● Genom svensk/utländsk utbildning,praktisk erfarenhet eller på grund av någon annan omständighet har förutsättningar att tillgodogöra dig utbildningen.

Särskild behörighet med följande krav:

Vård- och omsorgsprogrammet

● Etik och människans livsvillkor, 100p
● Hälsopedagogik, 100p
● Medicin 1, 150p
● Psykiatri 1, 100p
● Psykologi 1, 50p
● Samhällskunskap 1a2, 50p
● Specialpedagogik 1, 100p
● Svenska 2 alt Svenska som andraspråk 2, 100p
● Vård- och omsorgsarbete 1, 200p
● Vård- och omsorssarbete 2, 150p

Yrkeserfarenheten

● Omfattning och längd:

1 år heltid eller motsvarande

● Typ av yrkeserfarenhet:

Ett års yrkeserfarenhet på heltid eller motsvarande vilket innebär minst 1600 timmar, som undersköterska eller motsvarande kompetens.

Åsö Vuxengymnasium

Åsö vuxengymnasium

Åsö vuxengymnasium är Stockholm stads eget komvux och Stockholms största utbildningsanordnare för vuxenutbildning. Vi är en skola med lärandet i fokus där du får möjlighet till uppbackning och stöd för att få de bästa förutsättningarna att nå dina studiemål. Hos...


Läs mer om Åsö Vuxengymnasium och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Specialistutbildad undersköterska - anestesi, operation och intensivvård
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Åsö Vuxengymnasium

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Specialistutbildad undersköterska - anestesi, operation och intensivvård från Åsö Vuxengymnasium, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner för Specialistutbildad undersköterska - anestesi, operation och intensivvård

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: