Visa allastudier.se som: Mobil

Vård och omsorg nivå A

Åsö Vuxengymnasium
Sammanfattning
Komvux
Stockholm
Klassrum
Startdatum: Löpande - Stockholm

Vård och omsorg nivå A

Vård och omsorg nivå A
Åsö VuxengymnasiumÄr du intresserad av att arbeta med vård och omsorg? Brinner du för att hjälpa människor? I så fall passar kurserna i vård och omsorg dig.

Utbildningen på tre terminer ger kompetens att söka arbete som undersköterska eller som vårdare inom social omsorg. De ger också en grund för vidare studier.

I vissa kurser ingår arbetsplatsförlagd utbildning (APU), som är förlagd till en vårdinrättning. Du följer en handledare och dennes arbetstidsschema, vilket kan innebära tidiga morgnar och sena kvällar samt helger.

Dessa kurser läser du i vård och omsorg nivå A:

Vård- och omsorgsarbete 1
Detta är den kurs som ger kunskaper om och erfarenheter av grundläggande praktiskt vård- och omsorgsarbete. Detta sker såväl teoretiskt som praktiskt, det senare i form av APL (arbetsplatsförlagt lärande). Andra viktiga områden är kommunikation mellan människor, det normala åldrandet, hygien, grundläggande lagstiftning och teknik inom vård och omsorg. I denna kurs diskuteras även vård och omsorg ur ett historiskt perspektiv
Gymnasiepoäng: 200 p

Hälsopedagogik
Kursen skall utveckla de studerandes kunskaper om människors hälsa, insikten om den egna livsstilens betydelse för hälsan och därmed förmågan till handlingar för att öka sitt eget välbefinnande. Viktigt för hälsan är också att få goda kunskaper om arbetsmiljö och hur en ”god arbetsplats” kan utformas. I kursen uppmuntras och tränas problemlösning och handlingsberedskap och att arbeta på ett hälsobefrämjande sätt.
Gymnasiepoäng: 100 p

Medicin 1
Kursen ger grundläggande kunskaper om hur människokroppen är uppbyggd och hur den fungerar samt människans normala fysiska utveckling genom livet. Kursen omfattar vanligt förekommande sjukdomar likaså läkemedel och läkemedelshantering. Kunskaper om mikroorganismer och deras spridningsvägar samt kroppens försvarssystem är ett annat mål för kursen.

Praktiska övningar i hjärt-lungräddning ingår i kursen.

Förkunskaper

Grundskola eller motsvarande

Åsö Vuxengymnasium

Åsö vuxengymnasium

Åsö vuxengymnasium är Stockholm stads eget komvux och Stockholms största utbildningsanordnare för vuxenutbildning. Vi är en skola med lärandet i fokus där du får möjlighet till uppbackning och stöd för att få de bästa förutsättningarna att nå dina studiemål. Hos...


Läs mer om Åsö Vuxengymnasium och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Vård och omsorg nivå A
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Åsö Vuxengymnasium

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Vård och omsorg nivå A från Åsö Vuxengymnasium, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner för Vård och omsorg nivå A

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: