Visa allastudier.se som: Mobil

Barnskötare, Lärlingsutbildning

Astar
Sammanfattning
Komvux
Västerås
60 veckor
Heltid
CSN-berättigad
Startdatum: Löpande - Västerås
Astar

Barnskötare, Lärlingsutbildning

Barnskötare/Elevassistent vänder sig till dig som vill arbeta med barn och ungdomar inom förskola eller fritidsverksamhet. Som barnskötare arbetar du oftast på en kommunal eller privat förskola, där du ansvarar för barnen tillsammans med förskollärarna. Din uppgift är att ge barnen en trygg och stimulerande vardag medan deras föräldrar arbetar. Att leka och ge omsorg både inomhus och utomhus är viktiga delar av jobbet. Som elevassistent arbetar du i skolan och hjälper elever som behöver extra stöd för att kunna följa med i undervisningen. Dina arbetsuppgifter kan till exempel handla om att ge stöd att hantera läs- och skrivsvårigheter, koncentrationsproblem, psykosociala svårigheter eller olika typer av funktionsnedsättningar

Elever som har någon form av funktionsnedsättning är ofta berättigade till att ha en assistent både under lektionstid och i fritidsverksamheten. Som elevassistent finns man då med under elevens hela skoldag, överallt där eleven befinner sig.

Yrken att arbeta inom

Som barnskötare/elevassistent kan du arbeta på kommunal eller privat förskola eller inom fritidsverksamheten.

Vad ska du ha läst innan för att få söka?

Du behöver ha gått klart grundskolan eller motsvarande för att söka till den här utbildningen på Astar. Utbildningen riktar sig främst till dig som är över 20 år. Du behöver också ha tillräckliga svenskkunskaper för att kunna ta till dig utbildningen och klara av att kommunicera på praktikplatserna.

Hur går utbildningen till?

 

Du får träna på det du lär dig via böcker och genom praktiska övningar. Du använder också vår digitala läroplattform ELITS för vissa uppgifter.

Du gör även praktik på en arbetsplats – APU på minst 8 veckor – och får då knyta kontakter som kan leda till jobb.

Du kan även läsa utbildningen på distans. Distansstudier innebär lärarledd undervisning via vår läroportal ELITS och några träffar på skolan. I vissa kurser ingår arbetsplatsförlagt lärande (praktik). Slutprov i varje kurs sker på skolan.

Astar

Astar

Vilka är dina drömmar och visioner?Under en livstid förändras våra drömmar om vem vi vill vara och vad vi vill göra i yrkeslivet. Dina drömmar är en viktig drivkraft och delvis det som gör dig unik. Dina drömmar ger riktning...


Läs mer om Astar och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Barnskötare, Lärlingsutbildning
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Gör en intresseanmälan

För att beställa information om Barnskötare, Lärlingsutbildning, fyll i följande uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön