Visa allastudier.se som: Mobil

Barnskötare och elevassistent, klassrum

Astar
Sammanfattning
Komvux
Distans, Stockholm
50 veckor
Heltid/Deltid
CSN-berättigad
Kommande starter
Stockholm
Löpande

Distans
Löpande
Astar

Barnskötare och elevassistent, klassrum

Tänd små stjärnor varje dag

Som barnskötare och elevassistent hjälper du barnen den första biten av vägen i livet. Din uppgift är därför att skapa en trygg och stimulerande vardag för barnen som hjälper dem att utvecklas. Att leka och ge omsorg både inomhus och utomhus är viktiga delar av jobbet. Som barnskötare arbetar du oftast med detta på en förskola. Som elevassistent arbetar du i grundskolan med att hjälpa elever som behöver extra stöd för att kunna följa med i undervisningen. Där kan dina arbetsuppgifter till exempel handla om att ge stöd att hantera läs- och skrivsvårigheter, koncentrationsproblem, psykosociala svårigheter eller olika typer av funktionsnedsättningar. Barn- och fritidsbranschen passar dig som finner glädje i att arbeta med barn och har ett gott tålamod.

Vad ska du ha läst innan för att få söka?

Du behöver ha gått klart grundskolan eller motsvarande för att söka till den här vuxenutbildningen. Utbildningen är främst för dig som är över 20 år. Du som är nyanländ behöver också ha läst grundläggande svenska som andraspråk eller göra ett nivåtest hos din hemkommun.

Hur går utbildningen till?

ELITS – den digitala lärplattformen

För att du ska lära dig på bästa sätt har vi lärplattformen ELITS, som du kan använda via datorn eller genom vår app. I ELITS finns alla dina kurser och det du behöver veta för att klara dem. Du får också studiehjälp i form av läroböcker, undervisningsfilmer, inspelade genomgångar och powerpointpresentationer samt nya uppgifter och övningar. Med ELITS kan du klara alla kurser på ditt vis.

Talangverktyget DET

Med talangverktyget DET hittar du både dina synliga och dolda talanger. Tillsammans med din lärare har du under dina första veckor på Astar ett möte för att ta reda på vad du har för kunskaper, egenskaper och förmågor. Det hjälper dig och din lärare att lägga upp ett arbetssätt, ett schema och en studienivå som passar dig.

De här kurserna läser du:

Kurskod Kursnamn Poäng HALHAL0 Hälsopedagogik 100 PEDKOU0 Kommunikation 100 PEDLÄR0 Lärande och utveckling 100 PEDMÄI0 Människors miljöer 100 PEDPEG0 Pedagogiskt ledarskap 100 PEDBAS0 Barns lärande och växande 100 PEGPEA0 Pedagogiskt arbete 200 PEDAKI00S Aktivitetsledarskap 100 SPCSPE01 Specialpedagogik 1 100 PEDPED0 Pedagogiska teorier och praktiker 100 PEGSKP0 Skapande verksamhet 100 Totalt: 1200 poäng

Hur länge pågår utbildningen?

Utbildningen är ca 50 veckor lång. Vi lägger upp en studieplan som passar just dig.

Upplev oss på ett studiebesök!

Du är varmt välkommen till oss för att träffa deltagare, lärare och se våra lokaler. Kontakta Cecilia Eriksson för att boka tid, eller om du har några frågor, på telefonnummer: 073-868 37 11 eller e-post: förnamn.efternamn@astar.se
Här sitter vi!
Medborgarplatsen 25
118 72 Stockholm

Årstaängsväägen 5B,
117 43 Liljeholmen

Du får studiebidrag (CSN)

När du går hos oss på Astar kan du få lån från CSN. Du kan söka bidrag och lån, eller enbart bidrag. Läs mer på www.csn.se.

Sök så här:

Du söker utbildningen direkt hos Vuxenutbildningen i kommunen som du bor i. På de flesta kommunerna kan du söka direkt på webben. Har du frågor om vem som får gå en vuxenutbildning kan du kontakta en studie- och yrkesvägledare hos Vuxenutbildningen i din hemkommun eller besöka kommunens hemsida.

Vi har 4 starter per år: i januari, mars/april, augusti och oktober. För exakta datum för kursstarter och sökperioder är du välkommen att vända dig till kommunen.

Diplom och betyg

När du är klar med utbildningen får du betyg i kurserna och diplom som bevis på dina yrkeskunskaper. Diplomet har ett stort värde hos arbetsgivare i branschen.

Astar

Astar

Vilka är dina drömmar och visioner?Under en livstid förändras våra drömmar om vem vi vill vara och vad vi vill göra i yrkeslivet. Dina drömmar är en viktig drivkraft och delvis det som gör dig unik. Dina drömmar ger riktning...


Läs mer om Astar och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Barnskötare och elevassistent, klassrum
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Barnskötare och elevassistent, klassrum från Astar, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: