Visa allastudier.se som: Mobil

Dator och support

Astar
Sammanfattning
Komvux
Solna
30 veckor
CSN-berättigad
Astar

Dator och support

Är du logisk, tålmodig, gillar datorer och kan se helheten?

Här lär du dig att felsöka, installera och underhålla en dator när du får kunskapen att förstå hur du jobbar med båda utsidan och insidan av en dator.

Under utbildningen lär du dig att hantera de brister som finns i en dator och vid olika kommunikationstekniker som exempelvis 4G/ LTE, WI-FI, FI /2,4 GHz / 5 GHz. Fokuset under utbildningen kommer även att ligga på skötsel utav servrar och sql miljöer som innebär att du jobbar i back end utav server och med den administration som innebör t.ex. MySQL, kodning.

Efter utbildningen kan din roll liknas med en mekaniker – du ser nämligen till att hemsidans alla delar fungerar & finns på plats, likaväl som bilens alla delar för den frammåt.  Som hemsidans egna ingenjör är dina jobbmöjligheter många eftersom du inte behöver vara beroende av någon annan!

Hur går utbildningen till? 

Utbildningen kommer att vara förlagd på dagtid En vanlig vecka består utav 2 – 3 lärarledda lektioner mellan 08:30 – 15:30 samt 09:00 – 13:00. Du kommer att få träna på det du lär dig via böcker genom praktiska övningar. Praktik ingår I utbildningen. Under praktiken kommer främst kontorstider att förekomma.

Kontakt och studiebesök

Du är varmt välkommen till oss för att träffa deltagare, lärare och se våra lokaler! Kontakta vår rektor för att boka tid – Ahmed Marrakchiahmed.marrakchi@astar.se. Våra lokaler hittar du på Solna torg 13, 171 45 Solna.

Förkunskaper

Ansökan

Du ska vara klar med grundskolan eller motsvarande för att söka till den här yrkesutbildningen på komvux. Utbildningen är främst för dig som är över 20 år. Du som är nyanländ behöver också ha läst grundläggande svenska som andraspråk eller göra ett nivåtest hos din hemkommun

Behörighet

Du söker utbildningen direkt hos Vuxenutbildningen i kommunen du är folkbokförd i. Hos de flesta kommunerna kan du söka direkt på webben.

Astar

Astar

Vilka är dina drömmar och visioner?Under en livstid förändras våra drömmar om vem vi vill vara och vad vi vill göra i yrkeslivet. Dina drömmar är en viktig drivkraft och delvis det som gör dig unik. Dina drömmar ger riktning...


Läs mer om Astar och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Dator och support
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Gör en intresseanmälan

För att beställa information om Dator och support, fyll i följande uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön