Visa allastudier.se som: Mobil

Fastighetsskötare/Bovärd Umeå

Astar
Sammanfattning
Komvux
Umeå
34 veckor
Heltid/Deltid
CSN-berättigad
Startdatum: Löpande - Umeå
Astar

Fastighetsskötare/Bovärd Umeå

Vill du bli ett riktigt fastighetsproffs? Vill du ha hela huset och dess omgivningar som arbetsplats? Värme, ventilation, driftcentral, alla elektriska installationer liksom mer vardagliga saker som lås, fönster – allt måste ha fortlöpande tillsyn. Som fastighetsskötare/bovärd har du ett fritt och rörligt arbete med mycket eget ansvar.

Du är fastighetsägarens förlängda arm och är kontaktperson för alla boende. Du samordnar den dagliga driften av reparations- och underhållsarbeten för t ex en bostadsrättförening eller ett fastighetsbolag. Din sociala kompetens är också viktig eftersom du kommer att möta många människor i ditt dagliga arbete. Som fastighetsskötare/bovärd är du fastighetsägarens ansikte utåt och har ständig kontakt med boende, entreprenörer och leverantörer. Goda kundrelationer skapar en hög trivselfaktor och bidrar till att färre flyttar. Du kommer också att få kunskap om växter samt anläggning och skötsel av utomhusmiljö.

För att trivas som fastighetsskötare/bovärd är det bra om du har lätt för att skapa relationer och har bra samarbetsförmåga. Det krävs också att du kan ta egna initiativ och på egen hand strukturera ditt arbete.

Yrken att arbeta inom

Vår utbildning till Fastighetsskötare/Bovärd ger dig stora möjligheter till ett jobb inom drift, skötsel och underhåll av tekniska system i fastigheter.

OBS kurserna Praktisk ellära och Elkraftteknik ger BB1 (begränsad behörighet efter 2 års arbete inom området)

Vilken förkunskap behövs för utbildningen?

Du behöver ha gått klart grundskolan eller motsvarande för att söka till den här utbildningen på Astar.

Hur går utbildningen till?

För att du ska få ut det mesta av utbildningen och lära dig snabbt får du praktisera de teorier som du läser direkt i vår verkstad. Du använder dig också av våra digitala lärplattformar ELITS och LEARNWARE för att utföra vissa uppgifter.

Du gör även praktik på en arbetsplats –  upp till 50% av tiden – och får då knyta kontakter som kan leda till jobb.

Kurskod Kursnamn Poäng ORK Orienteringskurs 50 SEVSEV01 Service och bemötande 1 100 ELLPRA0 Praktisk ellära 100 ELRELF0 Elkraftteknik 100 FAFFAS0 Fastighetsförvaltning 100 FASFAE0 Fastighetsservice VVS 100 SKÖSKÖ0 Skötsel av utemiljöer 100 SKÖSKÖ00S Skötsel av utemiljöer – specialisering 100 SYSSYT0 Systemuppbyggnad 100 Totalt: 850 poäng

Hur länge pågår utbildningen?

Du studerar i din egen takt, vi lägger upp en studieplan som passar just dig, utbildningen är ca 34 veckor lång.

Upplev oss på ett studiebesök!

Du är varmt välkommen till oss för att träffa deltagare, lärare och se våra lokaler. Kontakta Hans Brändström för att boka tid, eller om du har några frågor, på telefonnummer:  073-828 10 89, hans.brandstrom@astar.se

Här sitter vi!
Industrivägen 28
901 30 Umeå
Karta >>

Du kan söka studiebidrag (CSN)

När du går hos oss på Astar kan du ansöka om lån från CSN. Du kan söka bidrag och lån, eller enbart bidrag. Läs mer på www.csn.se.

Ansök så här:

Du ansöker via Viva Vägledning. Du fyller i webbansökan och hittar ansökningsdatum för hela hösten på Umeå kommuns hemsida.

Startdatum

Höstens utbildningar börjar i augusti.

Betyg och diplom

När du är klar med utbildningen får du betyg i kurserna och diplom som bevis på dina yrkeskunskaper. Diplomet har ett stort värde hos arbetsgivare i branschen.

Astar

Astar

Vilka är dina drömmar och visioner?Under en livstid förändras våra drömmar om vem vi vill vara och vad vi vill göra i yrkeslivet. Dina drömmar är en viktig drivkraft och delvis det som gör dig unik. Dina drömmar ger riktning...


Läs mer om Astar och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Fastighetsskötare/Bovärd Umeå
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Gör en intresseanmälan

För att beställa information om Fastighetsskötare/Bovärd Umeå, fyll i följande uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön