Visa allastudier.se som: Mobil

HR-assistent

Astar
Sammanfattning
Yrkesvux
Solna
40 veckor
Heltid
CSN-berättigad
Klassrum
Startdatum: 2022-10-10 - Solna
Astar

HR-assistent

HR-assistent

Har du ett stort intresse för personalfrågor? Anser du att det är viktigt att trivas på sin arbetsplats för att lyckas? Då är vår utbildning till HR-assistent något för dig! Efter utbildningen kommer din kompetens att efterfrågas i många olika branscher och du kan börja jobba direkt.

Som HR-assistent stöttar du HR-avdelningen inom en rad olika områden. Det kan handla om allt från rekrytering och löneadministration till arbetsmiljöarbete. Du behöver därför ha en bred kunskap om lagar och regler och förstå hur människor fungerar i olika situationer. Allt det kommer du såklart att få lära dig på Astar.

På Astars utbildning till HR-assistent utvecklar du dessutom din kompetens inom administrativa och organisatoriska arbetsuppgifter. Du får även öva på kundservice, att kommunicera med dina medarbetare och att bygga affärsrelationer.

I utbildningen ingår grundläggande kunskaper inom arbetsmiljö, diskrimineringsfrågor och metoder för att arbeta säkert och ergonomiskt. HR-assistenter har ofta många olika sorters arbetsuppgifter och du får därför träna upp din förmåga att planera, genomföra och utvärdera ditt arbete.

Det här är utbildningen för dig som vill vara med och skapa framtidens säkra arbetsplatser.  Efter utbildningen på Astar får du en viktig yrkesroll, både för din framtida arbetsplats och för dina blivande kollegor.

Förkunskaper

Vem kan söka?

Du ska vara klar med grundskolan eller motsvarande för att söka till den här vuxenutbildningen.

Utbildningen är främst för dig som är över 20 år.

Du som är nyanländ behöver också ha läst grundläggande svenska som andraspråk eller göra ett nivåtest hos din hemkommun.

Ansök så här 

Du söker utbildningen direkt hos Vuxenutbildningen i kommunen du är folkbokförd i. Hos de flesta kommunerna kan du söka direkt på webben.

Examen & Intyg

När du är klar med utbildningen får du betyg i kurserna och diplom som bevis på dina yrkeskunskaper. Diplomet har ett stort värde hos arbetsgivare i branschen & betygen hjälper dig med högre studier!

Kursinnehåll

  • Företagsekonomi 1 100p
  • Information och kommunikation 1 100p
  • Administration 1 100p
  • Information och kommunikation 2 100p
  • Administration 2 100p
  • Ledarskap och organisation 100p
  • Personaladministration 100p
  • Affärskommunikation 100p
    Totalt: 700p

Astar

Astar AB

Astar är ett av Sveriges största utbildningsföretag. Hos oss lär du dig ett yrke från grunden med erfarna lärare och handledare, samtidigt som du knyter viktiga kontakter under din utbildning som kan hjälpa dig att hitta jobb. Efter din utbildning...


Läs mer om Astar och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om HR-assistent
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Recensioner

Det finns inga recensioner för HR-assistent

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen HR-assistent från Astar, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön