Visa allastudier.se som: Mobil

Industri och serviceelektriker

Astar
Sammanfattning
Komvux
Stockholm
68 veckor
Heltid
CSN-berättigad
Klassrum
Startdatum: Löpande - Stockholm
Astar

Industri och serviceelektriker

Industri- och serviceelektriker arbetar med att underhålla, kontrollera och reparera el- och automationsutrustning inom industrin och i offentliga byggnader. Installation av maskiner och automatiska anläggningar är andra arbetsuppgifter samt t.ex. montering av apparatskåp och byte av trasiga kablar och strömbrytare.

En industrielektriker arbetar med både hög- och lågspänning och kan också arbeta med att installera datanät. Som serviceelektriker hjälper du privatpersoner såväl som företag med installation, felsökning och reparation av elektriska anläggningar. I hemmiljö kan det t.ex. gälla tvätt- och diskmaskiner. Andra uppdrag kan vara att sätta upp elcentraler, dra kabel och montera strömbrytare. Som serviceelektriker måste du tycka om att ha mycket kundkontakt.

Yrken att arbeta inom

Jobbet som serviceelektriker är brett och du kan arbeta både hos stora installationsföretag eller driva eget. Det finns en stor efterfrågan på arbetsmarknaden efter utbildade industri- och serviceelektriker.

För att få begränsad behörighet som elektriker behöver du efter grundutbildningen vara anställd 1600 timmar som lärling på ett företag samt ha godkända betyg i Svenska 1(alt. Svenska som andra språk 1), Matematrik 1 och Engelska 5.

Vad ska du ha läst innan för att få söka?

Du behöver ha gått klart grundskolan eller motsvarande för att söka till den här utbildningen på Astar. Utbildningen riktar sig främst till dig som är över 20 år. Du behöver också ha tillräckliga svenskkunskaper för att kunna ta till dig utbildningen och klara av att kommunicera på praktikplatserna.

Hur går utbildningen till?

Du får träna på det du lär dig via böcker och genom praktiska övningar. Du använder också vår digitala läroplattform ELITS för vissa uppgifter.

Du gör även praktik på en arbetsplats – APU på minst 8 veckor – och får då knyta kontakter som kan leda till jobb.

Astar

Vilka är dina drömmar och visioner?Under en livstid förändras våra drömmar om vem vi vill vara och vad vi vill göra i yrkeslivet. Dina drömmar är en viktig drivkraft och delvis det som gör dig unik. Dina drömmar ger riktning...


Läs mer om Astar och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Industri och serviceelektriker
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Recensioner

Det finns inga recensioner för Industri och serviceelektriker

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Industri och serviceelektriker från Astar, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön