Visa allastudier.se som: Mobil

Kock och ledarskap

Astar
Sammanfattning
Komvux
Nässjö
40 veckor
Heltid
CSN-berättigad
Startdatum: Löpande - Nässjö
Astar

Kock och ledarskap

Detta program vänder sig till dig som vill arbeta inom kockyrket samt ledare-ekonom-matlagare. Restaurangbranschen har fullkomligt exploderat och det behövs uppdaterad och kunnig personal som kan möta gästernas förväntningar. Utbildningen riktar sig till dig som vill lära dig kockyrket genom praktiskt arbete.

Stora delar av utbildningen bedrivs i någon form av restaurangverksamhet där du lär dig allt om varma och kalla rätter, tillagning och uppläggning samt drycker och ansvarsfull alkoholhantering. Väljer du den här inriktningen får du dessutom kunskaper i ledarskap, ekonomi och eget företagande. Det finns idag ett stort behov av kockar som vill ta ansvar även för organisation och personal.

Entreprenörer och anställda med sinne för ekonomi och budgetering förstärker de behov som restaurangverksamheterna efterfrågar och kombinationen ledare-ekonom-matlagare kommer i framtiden vara kvaliteter som är eftertraktade inom restaurangbranschen.

Efter utbildningen

Efter avslutad utbildning kan du arbeta inom de flesta av restaurangnäringens olika segment, inte bara i Sverige utan i hela världen. Du sätter dina egna mål och utbildningen riktas till dina egna drömmar.

Förkunskapskrav

Grundskola eller likvärdigt samt tillräckliga kunskaper i svenska för att kunna tillgodogöra dig utbildningen.

Studieform

Du varvar teori med praktiska övningar och en APL (Arbetsplatsförlagt lärande). Större delen av utbildningen sker i vårt kök på skolan med gäster och öppen restaurang som ger utbildningen ett verklighetsintryck redan från början.

Denna utbildning kan även genomföras som lärling då du gör större delar av utbildningen på en verksam arbetsplats med en utbildad handledare.

Innehåll:

  • Hygien – 100 p.
  • Livsmedelskunskap & Näringskunskap 1 – 100 p.
  • Matlagning 1 – 100 p.
  • Matlagning 2 – 200 p.
  • Matlagning 3 – 200 p.
  • Matlagning 4 – 200 p.
  • Entreprenörskap och företagande – 100 p.
  • Ledarskap och organisation – 100 p.

Studietid

Den beräknade studietiden är på ca 40 veckor. Tiden kan variera beroende på individuella studieplaner.

Astar

Astar

Vilka är dina drömmar och visioner?Under en livstid förändras våra drömmar om vem vi vill vara och vad vi vill göra i yrkeslivet. Dina drömmar är en viktig drivkraft och delvis det som gör dig unik. Dina drömmar ger riktning...


Läs mer om Astar och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Kock och ledarskap
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Gör en intresseanmälan

För att beställa information om Kock och ledarskap, fyll i följande uppgifter: