Visa allastudier.se som: Mobil

SFI våningsservice

Astar
Sammanfattning
Komvux
Solna
Cirka 50 veckor.
Heltid
CSN-berättigad
Kommande starter

Plats & start


Solna
augusti 2021

Solna
oktober 2021
Astar

SFI våningsservice

Kombinera svensklärandet med arbete i hotellbranschen

Hotellbranschen har blivit en stor aktör på arbetsmarknaden och efterfrågan är stor. Utbildningen är till för dig som vill lära dig hotellbranschen genom praktiskt arbete men som inte har tillräckliga kunskaper i svenska. Under utbildningen kommer du bland annat lära dig delar av yrket på ett hotell och du läser yrkesteori och yrkessvenska i skolan. Samtidigt som du lär dig yrket läser du också SFI eller svenska som andra språk.

Det här kan du jobba med:Eftersom konkurrensen inom hotellbranschen är hård och kraven höga är det mycket lättare att få en anställning om du har genomfört en yrkesutbildning. Efter utbildningen kan du börja jobba på bland annat hotell, vandrarhem, kryssningsfartyg eller konferensanläggningar. Genom att läsa yrkessvenska under hela utbildningen får du också ökade språkkunskaper som underlättar ditt arbete och dina möjligheter att utvecklas inom branschen blir större.

Hur går utbildningen till?

Utbildningen kommer att vara förlagd på dagtid mellan kl. 08:30 – 15:30.
Du kommer att ha lektion 5 dagar i veckan. Under praktiken kan obekväma arbetstider förekomma då yrket ibland kräver senare kvällar eller tidigare morgnar, det kan även förekomma helger.

Vårt digitala verktyg

För att du ska lära dig på bästa sätt använder vi lärplattformen Google for Education som du kan använda via datorn eller genom appar i telefon eller surfplatta. Här får du tillgång till dina kurser och ett samlat material av bland annat filmer, presentationer och övningar. Till detta ingår också läroböcker och annat utbildningsmaterial.

I kartläggningsverktyget Talent Tool kan du fylla på dina kunskaper, förmågor och egenskaper vartefter utbildningen fortlöper. Verktyget bygger upp ett CV som du i slutet av utbildningen kan spara ner utifrån olika mallar. I Talent Tool ser du också din Individuella Studieplan (ISP), din kursplan och dina betyg.

Kursinnehåll

  • Logi
  • Orienteringskurs – yrkessvenska
  • Service och bemötande 1
  • Orienteringskurs – Yrkessvenska
  • Orienteringskurs – Yrkessvenska
  • Våningsservice 1
  • Frukost och Bufféservering
  • Våningsservice 2
  • Våningsservice 3
  • Orienteringskurs – Yrkessvenska

Förkunskaper

Du ligger på SFI C eller D-nivå eller motsvarande för att söka till den här vuxenutbildningen. Utbildningen är främst för dig som är över 20 år. 

Du söker utbildningen direkt hos Vuxenutbildningen i kommunen du är folkbokförd i. Hos de flesta kommunerna kan du söka direkt på webben.

Examen & Intyg

När du är klar med utbildningen får du betyg i kurserna och diplom som bevis på dina yrkeskunskaper. Diplomet har ett stort värde hos arbetsgivare i branschen och betygen hjälper dig med högre studier!

Astar

Vilka är dina drömmar och visioner?Under en livstid förändras våra drömmar om vem vi vill vara och vad vi vill göra i yrkeslivet. Dina drömmar är en viktig drivkraft och delvis det som gör dig unik. Dina drömmar ger riktning...


Läs mer om Astar och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om SFI våningsservice
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Recensioner

Det finns inga recensioner för SFI våningsservice

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen SFI våningsservice från Astar, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: