Visa allastudier.se som: Mobil

VVS Montör Västerås

Astar
Sammanfattning
Komvux
Västerås
60 veckor
CSN-berättigad
Startdatum: Löpande - Västerås
Astar

VVS Montör Västerås

Detta är en utbildning för dig som är praktiskt lagd, tycker om att arbeta med händerna och med människor! Du kan ibland komma att jobba i obekväma arbetsställningar så en bra fysik är ett plus!

Yrken att arbeta inom

Efter den yrkesförberedande utbildningen kan du söka lärlingsjobb direkt och arbeta inom en rad olika områden. Du kan bland annat installera element, varmvattenberedare, solvärme, värmepumpar och badrum (badkar, toalettstolar och handfat).

Du har även möjlighet att bli branschcertifierad VVS-montör genom att göra branschprovet hos VVS-branschens yrkesnämnd. Det som behövs är godkända gymnasiebetyg i matematik, svenska och engelska A-nivå samt fullgjord lärlingstid (ca 2år).

Vad ska du ha läst innan för att få söka?

Du behöver ha gått klart grundskolan eller motsvarande för att söka till den här utbildningen på Astar. Utbildningen riktar sig främst till dig som är över 20 år. Du behöver också ha tillräckliga svenskkunskaper för att kunna ta till dig utbildningen och klara av att kommunicera på praktikplatserna.

Hur går utbildningen till?

Du får träna på det du lär dig via böcker genom praktiska övningar. Du använder också vår digitala läroplattform ELITS för vissa uppgifter.

Du gör även praktik på en arbetsplats – APL på minst 15% av utbildningen – och får då knyta kontakter som kan leda till jobb.

I våra fräscha lokaler arbetar vi med samma maskiner som branschen. Detta innebär att du är väl förtrogen med dessa maskiner när du kommer ut på din framtida arbetsplats. Handledningstiden på utbildningen är 40h/vecka.

De här kurserna läser du:

Kod Namn Poäng MATMAT01a Matematik 1a 100 SYSSYT0 Systemuppbyggnad 100 SYSVÄM0 Värmelära 100 VEKVEK0 Verktygs- och materialhantering 100 ELLPRA0 Praktisk ellära 100 CADCAD01 CAD 1 50 VVSENT0 Entreprenadsteknik 100 VVSSAN01 Sanitetsteknik 1 100 VVSVÄR01 Värmeteknik 1 100 SYSINJ0 Injusteringsteknik 100 VVSSAN02 Sanitetsteknik 2 100 VVSVVT0 VVS-teknik 200 VVSVÄR02 Värmeteknik 2 100 VVSVVGO VVS svets och lödning rör 100 VVSVVSO VVS gassvetsning rör 100 GYARVS Gymnasiearbete 100

Totalt: 1650 poäng

Hur länge pågår utbildningen?

Studietiden är cirka 64 veckor. Starten är gemensam men kursslutet varierar beroende på dina förkunskaper och förutsättningar.

Litteraturkostnad

Litteraturkostnad är ca 1500 kr för hela utbildningen.

Upplev oss på ett studiebesök!

Du är varmt välkommen till oss för att träffa deltagare, lärare och se våra lokaler. Kontakta Lulëzim Metaj för att boka tid eller om du har några frågor på telefonnummer: 076 721 94 99 eller e-post:lulezim.metaj@astar.se

Här sitter vi!
Astar
Omformargatan 18
721 37 Västerås

Du får studiebidrag (CSN)

När du går hos oss på Astar kan du få lån från CSN. Du kan söka bidrag och lån, eller enbart bidrag. Läs mer på www.csn.se.

Ansök så här:

Du ansöker via VUC: Vuxenutbildningscentrum i Västerås

Här hittar du ansökan: När du fyllt i den skriver du ut den och skickar den tillsammans med dina betyg till:

Västerås stad
Vuxenutbildningscentrum
721 87 Västerås

Besöksadress:
Kopparbergsvägen 6 i Melkerhuset

Diplom och intyg

När du är klar med utbildningen får du betyg i kurserna och diplom som bevis på dina yrkeskunskaper. Diplomet har ett stort värde hos arbetsgivare i branschen.

Astar

Astar

Vilka är dina drömmar och visioner?Under en livstid förändras våra drömmar om vem vi vill vara och vad vi vill göra i yrkeslivet. Dina drömmar är en viktig drivkraft och delvis det som gör dig unik. Dina drömmar ger riktning...


Läs mer om Astar och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om VVS Montör Västerås
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen VVS Montör Västerås från Astar, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön