Visa allastudier.se som: Mobil

Friskvårdsmassage och påbyggnadskurs, Friskvårdsmassage

Axelsons Gymnastiska Institut
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Stockholm
Icke studiemedelsberättigad
Axelsons Gymnastiska Institut

Friskvårdsmassage och påbyggnadskurs, Friskvårdsmassage

Vill du lära dig klassisk massage, som komplement till ett annat yrke eller för hemmabruk? Vill du ha en kort, innehållsrik friskvårdskurs som kan genomföras delvis på distans, parallellt med jobb och familjeliv? Då är Axelsons kurs Friskvårdsmassage något för dig!

Massage är ett fantastiskt och alltid uppskattat redskap, att använda professionellt eller privat. Med kunskaper i massage för friskvård, kan du hjälpa familj, vänner eller klienter att frigöra muskelspänningar och smärtor. Beröring och massage stärker välbefinnande och hälsa, förbättrar kroppens immunförsvar och frigör oxotycin, det så kallade “lugn och ro-hormonet”. Oxotycin underlättar läkande och återhämtning, sänker blodtrycket och minskar halten av stresshormoner.

Under Axelsons kurs i Friskvårdsmassage får du de baskunskaper du behöver för att ge behandlingar i förebyggande syfte. Utbildningen är förlagd till fem veckoslut, med teoretiska självstudier mellan kurstillfällena. Du lär dig klassisk massage, avspänningsmassage, ansiktsmassage, taktil behandling samt en mjuk och inkännande behandling av triggerpunkter. I kursen ingår anatomi, fysiologi och grundmedicin samt lärarhandledd patientpraktik. Grundmedicinen läses helt på distans och uppskattas ta cirka 80 timmar.

Påbyggnadskurs

Om du vill gå vidare och bli diplomerad Friskvårdsmassör kan du gå skolans påbyggnadskurs som består av hemstudier i anatomi samt praktik på vår skolklinik. Detta motsvarar Axelsons steg 1 på massageutbildningen. Därefter är du redo att gå vidare in på steg 2 i Axelsons utbildning tillMassageterapeuteller steg 2-3 till Medicinsk massageterapeut.

Vill du endast gå en helgkurs för hemmabruk har skolan även Massage till husbehov på 2 dagar eller Avspänningsmassage, 2 dagar.

Axelsons Gymnastiska Institut

Axelsons Gymnastiska Institut

Välj mellan kortare kurser och längre utbildningar

Välkommen till Axelsons, "The home of Swedish massage" som med sitt utbud av alternativ- och komplementär-medicinska kurser och utbildningar är Nordens största skola inom kroppsterapier.  Axelsons erbjuder ett brett utbud av allt från kortare intro- och helgkurser till rena yrkesutbildningar...


Läs mer om Axelsons Gymnastiska Institut och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Friskvårdsmassage och påbyggnadskurs, Friskvårdsmassage
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Axelsons Gymnastiska Institut

Gästrikegatan 10
113 62 Stockholm

Tel: 08-54 54 59 00
axelsons.se

Gör en intresseanmälan

För att beställa information om Friskvårdsmassage och påbyggnadskurs, Friskvårdsmassage, fyll i följande uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön