Visa allastudier.se som: Mobil

Kreativ Yoga Nidra, Helgkurs med 2 tillfällen

Axelsons Gymnastiska Institut
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Stockholm
6 800 SEK inkl. moms
Startdatum: 2020-03-19 - Stockholm
Axelsons Gymnastiska Institut

Kreativ Yoga Nidra, Helgkurs med 2 tillfällen

Yoga Nidra är en behaglig avspänningsmetod som hjälper utövaren att skifta mellan olika  medvetandetillstånd.

Nu kan du lära dig metodiken för att utforma egna, kreativa Yoga Nidra-sekvenser i olika syften. Kursen ingår som en del av Axelsons YinYoga-lärarutbildning men kan också läsas som en fristående kortkurs.

Att lära dig guida Yoga Nidra är en fin möjlighet inte bara för dig som är yogalärare men även för dig som på andra sätt jobbar med behandlingar där klienten har glädje av en djupavspänning – varför inte inleda eller avsluta till exempel en ansiktsbehandling, en massage, en psykoterapeutisk session eller en PT-timme med Yoga Nidra?

Rent praktiskt består Yoga Nidra av en sekvens, som regel varar det i 15-50 minuter. Utövaren guidas till att rikta sin uppmärksamhet mot olika objekt. Det kan vara sådant som redan finns där, till exempel att utföra kroppsscanning och riktad andningsuppmärksamhet, eller visualiseringar av olika inre bilder och att framkalla olika kroppsförnimmelser och sinnestillstånd, i ett tillstånd av djup avspänning.

Kursupplägg

På kursen undersöks de olika elementen i metodiken, dels tittar man på hur dessa tar sig uttryck i några olika etablerade traditioner och dels hur man kan improvisera och vara kreativa, utan att förlora effekten.

Man ser också på möjliga avreaktioner och hur man bäst kan skapa trygga ramar för sina sessioner – som ibland kan gå mycket djupt känslomässigt.

Förutom kurstillfällena behöver du räkna med några timmars hemuppgifter inför båda träffarna, som består i att slappna av till inspelade guidningar, läsa ca 50 sidor totalt (med mer rekommendationer för de som önskar) samt skriva en egen guidning.

Axelsons Gymnastiska Institut

Axelsons Gymnastiska Institut

Välj mellan kortare kurser och längre utbildningar

Välkommen till Axelsons, "The home of Swedish massage" som med sitt utbud av alternativ- och komplementär-medicinska kurser och utbildningar är Nordens största skola inom kroppsterapier.  Axelsons erbjuder ett brett utbud av allt från kortare intro- och helgkurser till rena yrkesutbildningar...


Läs mer om Axelsons Gymnastiska Institut och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Kreativ Yoga Nidra, Helgkurs med 2 tillfällen
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Axelsons Gymnastiska Institut

Gästrikegatan 10
113 62 Stockholm

Tel: 08-54 54 59 00
axelsons.se

Gör en intresseanmälan

För att beställa information om Kreativ Yoga Nidra, Helgkurs med 2 tillfällen, fyll i följande uppgifter: