Visa allastudier.se som: Mobil

Massageterapeut, Massageterapeut (steg 1 och 2), 2-3 dagar/vecka + motsvarande i hemstudier

Axelsons Gymnastiska Institut
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Göteborg, Stockholm
41 dagar
Icke studiemedelsberättigad
Axelsons Gymnastiska Institut

Massageterapeut, Massageterapeut (steg 1 och 2), 2-3 dagar/vecka + motsvarande i hemstudier

För dig som vill jobba med muskelrelaterade besvär och problemlösning!

Som Massageterapeut har du kunskaper för att ge professionella behandlingar som går djupare och uppnår större resultat än den friskvårdande och avslappnande massagen som du lär dig i steg 1 på Axelsons massageutbildning.

Utbildningen till massageterapeut består av 2 steg. Det första steget är detsamma som om du läser till Friskvårdsmassör. Under det andra steget lär du dig förstå mer om det du gör med dina händer och ta det vidare. Allt bygger på kunskaperna från Steg 1, du lär dig ett antal högeffektiva metoder för muskelbehandling och du lär dig testa och analysera kundens besvär för att kunna rikta in behandlingen mer specifikt.

Du blir något av en muskeldetektiv

Du lär dig ta en grundlig anamnes (sjukdomshistorik), tester, hur du kan palpera (känna) och analysera kundens problematik för att finna orsaken. Genom inspektion i form av passiv och aktiv kroppsläsning, rörlighets- och funktionstester, lägger du upp en behandlingsplan med specifik och djup behandlande massage samt vid behov stretching.

Den behandlande massagen består av den svenska klassiska massagen, triggerpunktsbehandling med pressur (djupt tryck) och myofasciell massage. Du lär dig även råd och övningar att delge dina kunder som passar in i deras vardag samt individuella hemträningsprogram kopplat till deras problematik.

Att kunna möta sin kund

En viktig roll i arbetet är att kunna se och möta sin kund. Därför får du lära dig samtalsmetoden motiverande samtal (MI). En metod som bidrar till inspiration, motivation och stimulerar kunder till beteendeförändringar, vanor och rutiner som leder till en förbättrad hälsa. MI som förhållningssätt stärker kundens egna drivkrafter och förmågor som bidrar till bestående hälsofrämjande förändringar.

Axelsons Gymnastiska Institut

Axelsons Gymnastiska Institut

Välj mellan kortare kurser och längre utbildningar

Välkommen till Axelsons, "The home of Swedish massage" som med sitt utbud av alternativ- och komplementär-medicinska kurser och utbildningar är Nordens största skola inom kroppsterapier.  Axelsons erbjuder ett brett utbud av allt från kortare intro- och helgkurser till rena yrkesutbildningar...


Läs mer om Axelsons Gymnastiska Institut och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Massageterapeut, Massageterapeut (steg 1 och 2), 2-3 dagar/vecka + motsvarande i hemstudier
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Axelsons Gymnastiska Institut

Odinsgatan 28
411 03 Göteborg


Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Massageterapeut, Massageterapeut (steg 1 och 2), 2-3 dagar/vecka + motsvarande i hemstudier från Axelsons Gymnastiska Institut, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: