Visa allastudier.se som: Mobil

Medicinsk massageterapeut, Positional release therapy (block 2 i steg 3)

Axelsons Gymnastiska Institut
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Göteborg, Stockholm
8 dagar
Icke studiemedelsberättigad
Axelsons Gymnastiska Institut

Medicinsk massageterapeut, Positional release therapy (block 2 i steg 3)

Som Medicinsk massageterapeut har du kunskaperna och verktygen för att kunna behandla personer med mer komplicerade tillstånd. Du har flera olika behandlingstekniker för att kunna behandla såväl akuta som kroniska skador- ovärderliga kunskaper för dig som vill arbeta med idrottare!

Positional release therapy (block 2 i steg 3) är en del av utbildningen Medicinsk massageterapeut.

Positional Release Therapy (PRT), eller positionell avslappning, är ett paraplybegrepp inom manuell terapi som inbegriper en stor mängd tekniker. Gemensamt för alla är att de i någon mån söker att minska spänning eller smärta hos patienten och därigenom återskapa funktion och minska besvär som patienten sökt för. Den största grenen inom PRT är Strain & Counterstraon som används av osteopater, fysioterapeuter och massageterapeuter världen över.

Behandlingen sker genom så kallad "indirekt teknik". Terapeuten kommer att identifiera restriktion, eller smärta, och därefter minska dessa genom att flytta patienten, eller påverka närliggande vävnad. Med hjälp av denna mjuka teknik tillåts spändfa muskelr att reflektoriskt slappna av så att leder kan återfå sin normala funktion. 

Muskelenergitekniker (MET) är en mer "direkt teknik" vilket du lär dig efter PRT där du lär dig att öka rörligheten i en specifik led. Detta sker genom kontraktion av musklerna runt en bestämd led, för att sedan be patienten att slappna av medan du tar ut ett större rörelseutslag i leden med dina händer för att öka dess rörlighet i önskvärd riktning. Du lär dig även att rörelsepalpera leder i olika riktningar för att undersöka vilken led som behöver behandlas.

Förkunskaper

Steg 1-2 på Axelsons massageutbildning eller motsvarande

Axelsons Gymnastiska Institut

Axelsons Gymnastiska Institut

Välj mellan kortare kurser och längre utbildningar

Välkommen till Axelsons, "The home of Swedish massage" som med sitt utbud av alternativ- och komplementär-medicinska kurser och utbildningar är Nordens största skola inom kroppsterapier.  Axelsons erbjuder ett brett utbud av allt från kortare intro- och helgkurser till rena yrkesutbildningar...


Läs mer om Axelsons Gymnastiska Institut och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Medicinsk massageterapeut, Positional release therapy (block 2 i steg 3)
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Axelsons Gymnastiska Institut

Odinsgatan 28
411 03 Göteborg

Tel: 08-54 54 59 00
axelsons.se


Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Medicinsk massageterapeut, Positional release therapy (block 2 i steg 3) från Axelsons Gymnastiska Institut, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön