Visa allastudier.se som: Mobil

Medicinsk massageterapeut, Steg 3

Axelsons Gymnastiska Institut
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Göteborg, Stockholm
Icke studiemedelsberättigad
Axelsons Gymnastiska Institut

Medicinsk massageterapeut, Steg 3

Som Medicinsk massageterapeut har du kunskaperna och verktygen för att kunna behandla personer med mer komplicerade tillstånd. Du har flera olika behandlingstekniker för att kunna behandla såväl akuta som kroniska skador- ovärderliga kunskaper för dig som vill arbeta med idrottare!

Vissa skulle säga att du med alla tre stegen i Axelsons massageutbildning blir en riktig idrottsmassör. Axelsons håller med, men då även de som inte idrottar kan drabbas av samma eller liknande skador ses titeln Medicinsk massageterapeut som mer passande.

För med alla tre stegen blir du verkligen en ”specialist”. Du har kunskaperna och verktygen för att kunna behandla personer med både akuta och kroniska tillstånd, de med mer komplicerade tillstånd, för rehabilitering och vid akuta skador som exempelvis nackspärr och ryggskott.

Du får flera redskap för diagnos, grundlig kunskap i undersökning, tester för kundens ortopediska och neurologiska status, hjärt- lungaskultation samt puls- och blodtrycksmätning. Du lär dig myofasciell behandling och får en förståelse av kroppens muskelslingor, ledbehandling, rehabilitering och självbehandling, idrottsmedicin och skadelära.

Dina manuella behandlingar blir ett kraftfullt redskap du kan använda framgångsrikt även på patienter med mer komplicerade tillstånd. Du lär dig flera olika behandlingstekniker för att kunna behandla såväl akuta som kroniska idrottsskador – ovärderliga kunskaper för dig som vill arbeta med idrottare.

Utbildningens upplägg

De första två stegen kan läsas på vardag eller helg.

Steg 1: Friskvårdsmassör

Steg 2: Massageterapeut

Steg 3 består av fyra block:

  • Idrottsmedicin och skadelära, 4 dagar + distansstudier som ska redovisas senast 1 månad efter sista kursdag.
  • Rehabilitering och självbehandling, 2 x 4 dagar
  • Revolving- myofasciell behandling, 2 x 4 dagar
  • Ledbehandling med “Positional Release Therapy”, 2 x 4 dagar

Omfattning

Hela utbildningen, steg 1, 2 och 3 omfattar 900 studietimmar, distanstimmar och hemstudier inräknade.

Flexibelt upplägg - Välj om du vill läsa vardagar eller på  helg
Alla stegen kan läsas i en följd eller med uppehåll mellan varje. Du kan välja att läsa steg 1 samt 2:

  • vardagar, 2-3 dagar/vecka under 8 veckor i Stockholm och Göteborg.
  • helg, cirka 1 helg/ månad under 6 månader i Stockholm

Sista steget, steg 3 består av 7 perioder som går torsdag- söndag under 4 månader. Detta för att du ska kunna arbeta samtidigt och använda dig av de nya kunskaperna du lär dig.

Oavsett hur du väljer att läsa vår massageutbildning är den omfattande och går i högt tempo så du behöver avsätta lika mycket tid för hemstudier varje vecka om du går på vardag eller mellan varje period.

Modernt digitalt studiematerial
Som stöd för dina studier har du massor av teoretiskt & praktiskt studiematerial online!

Praktik
Totalt 140 praktiktimmar på skolan/hemma.

Starta eget eller jobba som anställd?
Alla tre stegen kan läsas i en följd eller med uppehåll mellan steg 1 och 2. Om du väljer att läsa dem i en följd blir kostnaden lägre.

För att du ska kunna komma igång och börja arbeta direkt efter steg 2 har skolan valt att dela upp steg 3 i fyra olika block som kan läsas var för sig när det passar dig. Efter varje block får du ett kursintyg. Efter godkänd utbildning med alla fyra block blir du av Axelsons diplomerad Medicinsk massageterapeut. Du kan läsa blocken i den ordning som passar dig.

Medicinsk Massageterapeut – gångbart i hela världen
Att vara Medicinsk massageterapeut passar dig som vill ha ett fysiskt, kunskapskrävande och mänskligt yrke som är gångbart i hela världen. Som Medicinsk massageterapeut kan du behandla både förebyggande, friskvårdande och rehabiliterande. Dessutom vet du hur du ska gå till väga med många specifika skador och besvär. Därmed kan du rikta in dig mot en mängd olika klientgrupper. Skolans elever är eftertraktade av såväl svenska som utländska aktörer inom branschen.

Axelsons diplom – en kvalitetsgaranti
För dig som ska välja utbildning handlar det naturligtvis om att veta vad du vill kunna göra med dina patienter! Varje steg i utbildningen är användbart i sig och vill du gå vidare senare behöver du aldrig läsa samma sak igen. Skolan fokuserar på det du verkligen behöver som medicinsk massageterapeut.

Utbilda dig till diplomerad Medicinsk massageterapeut!
Axelsons utbildar människor i yrken med ett stort ansvar och när eleverna är färdiga ska de kunna sina saker. Skolan gör sitt för att de titlar de ger sina elever ska vara mycket mer än titlar, och skolan är där för att hjälpa var och en av sina elever att bli riktigt duktig!

En yrkesutbildning är en stor investering, tidsmässigt och ekonomiskt. När du gör ditt val, tänk på vilket värde ditt diplom från Axelsons representerar i fråga om kunskap, yrkesmässig självtillit och din trovärdighet hos kunderna! Att ha Axelsons diplom Medicinsk massageterapeut på väggen är en kvalitetsgaranti.

Axelsons Gymnastiska Institut

Axelsons Gymnastiska Institut

Välj mellan kortare kurser och längre utbildningar

Välkommen till Axelsons, "The home of Swedish massage" som med sitt utbud av alternativ- och komplementär-medicinska kurser och utbildningar är Nordens största skola inom kroppsterapier.  Axelsons erbjuder ett brett utbud av allt från kortare intro- och helgkurser till rena yrkesutbildningar...


Läs mer om Axelsons Gymnastiska Institut och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Medicinsk massageterapeut, Steg 3
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Axelsons Gymnastiska Institut

Odinsgatan 28
411 03 Göteborg

Tel: 08-54 54 59 00
axelsons.se


Gör en intresseanmälan

För att beställa information om Medicinsk massageterapeut, Steg 3, fyll i följande uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön