Marknads­kommunikation

Berghs School of Communication
Sammanfattning
Kurser
Stockholm
30 timmar
35 000 SEK inkl. moms
Svenska
Klassrum
Startdatum: 2023-03-07 - Stockholm
Berghs School of Communication

Marknads­kommunikation

  • Varumärkesstrategi
  • Marknadsanalys och verktyg
  • PR och Content marketing

En spännande och utvecklande kurs för dig som redan har arbetat med kommunikation på något sätt och nu vill skaffa dig ännu mer kunskap inom marknads­kommunikation. Här ligger fokus på att ge dig grunderna inom ett lyckat kommunikationsarbete med verktygen strategi, koncept, PR och content.

Om kursen

Det här är aktuell marknads­kommunikation i ett nötskal. Kursen ger dig de viktigaste komponenterna och de nya metoderna inom marknads­kommunikation idag. Här får du möjlighet att lära dig att undvika fallgropar och utnyttja knepen från yrkesverksamma kommunikatörer.

Träna på att lösa verkliga case med verkliga utmaningar. Du får med dig kunskap som gör att du kan navigera i den moderna marknadskommunikationens komplexa värld. Du får också träna på att sälja in dina kommunikationsprojekt gentemot chefer och anställda. Och utveckla din kreativitet genom att skapa smarta kommunikationskoncept. En typisk kurskväll håller ofta högt tempo genom diskussioner, praktiska övningar, verkliga case och massor av konkreta tips. Kursen stöttas av digitala hjälpmedel, litteratur och gästföreläsare från både näringsliv och kommunikationsbyråer.

Vem är kursen för?

Den här kursen är för dig som vill läsa en uppdaterad och bred kurs i marknads­kommunikation. Kursen ger dig ett kvitto på att du behärskar området och du kan därefter enkelt uppgradera med fördjupningar som intresserar dig. Kursen passar dig som arbetar med marknadsföring, försäljning, reklam, PR, events, webb och annan kommunikation eller är på väg in i en sådan roll.

Kursansvarig

Karolina Moberg, marknads- och kommunikations­chef för Live Nation Sverige. Tidigare nordisk PR- och kommunikationsansvarig på globala mediebolaget Viacom med varumärken som MTV, Comedy Central och Nickelodeon. Har mångårig erfarenhet av marknads­kommunikation, digital kommunikation och kommunikations­strategi, både från byråer och kundsidan.

 

Ansökan och antagningskrav

Behöver jag några förkunskaper?

Det underlättar om du har relevant erfarenhet från kommunikations-, sälj- eller marknadsföringsarbete. Kursen passar dig som arbetar med marknadsföring, försäljning, reklam, PR, events, webb och annan kommunikation eller är på väg in i en sådan roll. Kursen ges på svenska.

Skicka också med

Till ansökan bifogas en kort beskrivning av dig själv (max en A4-sida) med en motivation till varför du söker just den här kursen. Du ska även bifoga en översiktlig sammanställning av utbildningar och arbeten (CV).

När får jag besked om jag kommit in?

Besked kommer senast i samband med sista ansökningsdag

Kursintyg

Efter genomförd kurs som även innefattar ett projektarbete (och minst 80% närvaro) utfärdas kursintyg.

Vad kostar kursen?

Studieavgift inkl. moms
35 000 kronor

Studieavgift exkl. moms
28 000 kronor

Kursdatum

Start tisdag den 7/3 därefter måndagarna 13/3, 20/3, 27/3, 3/4, 17/4, 24/4, 8/5, 15/5, OBS sista tillfället tisdag 23/5 kl 18:00-21:00. Utöver dessa kvällar tillkommer 2 st handlednings­tillfällen på kvällstid.

Egna studietimmar

2,5 - 5 timmar per vecka

Det här får du

Kursen ger en heltäckande och snabb inblick i begrepp som:

  • Varumärkesstrategi och varumärkesbyggande
  • Kommunikations­strategi och konceptskapande
  • Marknadsanalys och verktyg
  • Digital marknads­kommunikation och sociala medier
  • PR och Content marketing

Utöver schemalagd studietid ges två handlednings­tillfällen.

Berghs School of Communication

Kraft att utvecklas – igår, idag, imorgon

Berghs School of Communication älskar all form av kommunikation och vi drivs av att se människor utvecklas! Vårt mål är att fortsätta utbilda framtidens bästa kommunikatörer, det har vi gjort sedan 1941. Berghs ligger i centrala Stockholm och erbjuder strategisk och...


Läs mer om Berghs School of Communication och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Berghs School of Communication

Bobergsgatan 48
11542 Stockholm

Tel: +46858755000
Fax +46858755010
www.berghs.se

Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 5 recensioner.

Kursdeltagare
Kursdeltagare
Kursdeltagare
Recensioner
Kursrecensioner
(4,0)
Baseras på 5 recensioner.
Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön