Visa allastudier.se som: Mobil

Social Media Strategy

Berghs School of Communication
Sammanfattning
Kurser
Stockholm
21 timmar
30 625 SEK inkl. moms
Svenska
Social Media Strategy

Social Media Strategy

Med den här kursen lyfter du som är senior kommunikatör eller marknadsförare med ledande roll arbetet med sociala medier till en ny nivå. Här går vi på djupet med hur man kan stärka sin närvaro i sociala medier och leda det kommunikativa och strategiska arbetet framåt.

Om kursen

Idag är sociala medier inte längre en ny och outforskad kanal inom ett företags mediamix, utan ett brett kommunikationsområde som på olika sätt genomsyrar i stort sett all marknadsföring i ett allt mer digitalt och användardrivet medielandskap. Sociala medier har ”vuxit upp” och förväntas nu leverera precis samma effekt och affärsnytta som övriga kommunikationsaktiviteter. Men hur ska man använda sociala medier på rätt sätt i sin verksamhet? Hur arbetar man fram en social mediastrategi som på ett naturligt stöttar den övergripande affärs- och varumärkesstrategin? Hur ska man prioritera och välja bort i ett område som bara blir mer komplext för var dag? Hur ser man till att ens närvaro i sociala medier är uthållig och genererar affärsnytta på lång sikt?

Kursen syftar till att ge deltagarna en mer strategisk och metodisk kompetens för att analysera, definiera, prioritera och utvärdera en närvaro i sociala medier, samt koppla denna till företagets övergripande affärs- och kommunikationsmål. Kort sagt att på allvar få upp sociala medier på agendan inom en organisation.

I undervisningen varvas teori med verkliga exempel – aktuella cases, kampanjer och strategier inom såväl B2B, B2C och offentlig sektor – samt praktisk metodik och verktyg för att arbeta strategiskt med sociala medier.

Vem är kursen för?

Kursen vänder sig till seniora kommunikatörer och marknadsförare med befintligt ansvar för ett företags närvaro i sociala medier och/eller varumärkes- och kommunikationsstrategiska frågor. Kursen passar oavsett om du jobbar som konsult eller på en marknadsavdelning.

Berghs School of Communication

Kraft att utvecklas – igår, idag, imorgon

Berghs School of Communication älskar all form av kommunikation och vi drivs av att se människor utvecklas! Vårt mål är att fortsätta utbilda framtidens bästa kommunikatörer, det har vi gjort sedan 1941. Berghs ligger i centrala Stockholm och erbjuder strategisk och...


Läs mer om Berghs School of Communication och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Berghs School of Communication

Sveavägen 34
11193 Stockholm

Tel: +46858755000
Fax +46858755010
www.berghs.se

Recensioner

Snittbetyg: 4,4

Baseras på 32 recensioner.

Kursdeltagare
Kursdeltagare
Kursdeltagare
Recensioner
Kursrecensioner
(4,4)
Baseras på 32 recensioner.
Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön