Visa allastudier.se som: Mobil

Diplomerad/Licensierad Kostrådgivare - distans

Bergklint education
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Distans
Heltid 3 veckor, deltid upp till 12 månader.
Heltid/Deltid
Icke studiemedelsberättigad
Kommande starter
Distans
2020-09-28

Distans
2020-10-26

Distans
2020-11-30

Distans
2021-01-25
Bergklint education

Diplomerad/Licensierad Kostrådgivare - distans

Utbildningen till Kostrådgivare är kvalitetssäkrad och godkänd av Kroppsterapeuternas Yrkesförbund. Kroppsterapeuternas Yrkesförbund är friskvårdsbranschens ledande förbund som organiserar olika yrkeskategorier inom kost, behandling och träning. 

Diplomerad/Licensierad Kostrådgivare på distans

Är dina stora intressen kost, hälsa, livsstil och träning? Vill du ta dina hälsokunskaper till en ny nivå och jobba med hälsa på din arbetsplats eller vill du utveckla och fördjupa dina kunskaper för att ha nytta av det i vardagen? Utbilda dig till Diplomerad/Licensierad Kostrådgivare på distans!

Vad gör en Diplomerad/Licensierad Kostrådgivare?

Idag är fler och fler människor medvetna om hur viktigt det är att sköta kosten både som barn och vuxen, för att värna om sin hälsa. Många vill lära sig att äta rätt och få en bättre livsstil.

Som Diplomerad/Licensierad Kostrådgivare kan du ge vägledning och rådgivning i olika frågor som rör både kost, hälsa och livsstil. Du kan arbeta med friskvård för att förebygga kostrelaterade sjukdomar. Du kan arbeta både mot privatpersoner, inom kommunen samt på olika företag. Både den egna individen och företag inser idag vikten av att förebygga hälsan i tid både vad det gäller ekonomiskt och personligt välbefinnande.

Kostrådgivarutbildningen på distans består av tre delkurser

Utbildningen Diplomerad/Licensierad Kostrådgivare på distans hos Bergklint education omfattar tre delkurser, med obligatoriska uppgifter, samt en slutexamination. Den består av både teoretiska och praktiska moment och bygger på vetenskapligt förankrad forskning.

Hela utbildningen håller en hög kvalité med många kundfall, vilket gör att du efter avslutad utbildning har förutsättningarna för att snabbt komma igång och arbeta som Kostrådgivare. Under hela utbildningen får du som student stöd och vägledning av kompetent och erfaren lärare.

Utbildningen sker helt och hållet på distans och kan läsas var som helst i Sverige. Även sluttentamen görs på ett Lärcentra i din hemkommun. Utbildningen går alldeles utmärkt att kombinera vid sidan av en anställning.

Utbildningen bygger på senaste forskning och SNR (Svenska Näringsrekommendationer) och NNR (Nordiska Näringsrekommendationer). I kursen framhävs inte någon specifik diet då det är viktigt att en Livsstilsrådgivare/Kostrådgivare inriktar sig på hälsosam livsstil och inte bara på vikt. Utbildningen ger er verktyg och metoder för att hjälpa andra människor till en hälsosam och hållbar livsstil. 

Kursinnehåll

Utbildningen Diplomerad/Licensierad Kostrådgivare innehåller följande moment.

Delkurs 1

 • Kritisk granskning av internetbaserad fakta
 • Näringslära/näringsfysiologi
 • Energiomsättningen
 • Basalmetabolism (BMR), Fysiska aktivitetsnivån (PAL)
 • Hormonernas funktioner
 • GI (glykemiskt index, GL (glykemisk belastning)
 • Vitaminer och mineralämnen, kosttillskott
 • Hälsa och livsstil
 • Ätstörningar
 • Olika mätmetoder för en hälsosam vikt
 • Förebyggande av kostrelaterade sjukdomar
 • Modedieter, GI, 5:2-dieten och LCHF
 • Idrottsnutrition. Grundläggande kunskaper i kost och träning

Delkurs 2

 • Samtalsmetodik/Motiverande samtal i praktiken
 • Genomgång av kostdataprogram
 • Genomförande av matdagbok
 • Näringsvärdesberäkningar och kostanalys
 • Praktiska fallstudier med kostupplägg för viktminskning och prestationshöjning

Delkurs 3

 • Livsmedelskunskap
 • Tillämpad näringslära
 • Näringsdeklarationer och näringsinnehåll på livsmedelsprodukter
 • Utställningar, praktiska övningar med tillämpning av teoridelen

Alla delkurserna består av både teoretiska och praktiska moment med olika fallstudier där du får adekvat kompetens för din roll som Kostrådgivare. Övningarna ger dig kunskaper i att informera, hålla kurser och föreläsningar och ge individuell kostrådgivning till dina framtida kunder.

Ansökan och behörighet

Vem kan läsa utbildningen?

 • Du som har ett passionerat intresse av att arbeta som Kostrådgivare och vill arbeta med kost, hälsa, livsstil och träning.
 • Du som arbetar eller vill arbeta med hälsa på din arbetsplats och vill uppdatera dig om kost, hälsa och livsstil för att sprida dina kunskaper till övriga medarbetare.
 • Du kanske helt enkelt bara vill utveckla och fördjupa dina kunskaper som privatperson för att ha nytta av det i vardagen.

Det är en fördel att ha gymnasiekompetens om du ska kunna följa med på kursens nivå men inga formella förkunskaper krävs. För att delta på utbildningen krävs tillgång till obligatorisk litteratur samt dator och internetuppkoppling.

I mån av plats har skolan även löpande antagning till utbildningen.

Utbildningstid

Kursen omfattar, cirka 120 studietimmar, 3 veckors heltidsstudier. Eftersom utbildningen läses på distans väljer du själv hur lång tid du vill ha på dig för att slutföra kursen. Med deltidsstudier har du upp till tolv månader på dig att slutföra kursen.

Kostnader

Priset för utbildningen Diplomerad/Licensierad Kostrådgivare är 7 980 kronor exklusive moms 9 975 kronor inklusive moms. Avgift för diplom/licens och kursbevis tillkommer på 1000 kr (inkl. moms). Bergklint education kan även erbjuda finansiering – delbetalning tillsammans med Kreditinstitutet Svea Ekonomi.

Bergklint education

Bergklint education

Välkommen till Bergklint education

Bergklint education är ett utbildningscenter som erbjuder yrkesutbildningar inom friskvård, hälsa och livsstil, vilka är eftertraktade på arbetsmarknaden. Skolan vänder sig till såväl privatpersoner som företag både inom den privata och offentliga sektorn. Här hålls föreläsningar, kurser och utbildningar. Utbildningarna...


Läs mer om Bergklint education och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Diplomerad/Licensierad Kostrådgivare - distans
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Bergklint education

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Diplomerad/Licensierad Kostrådgivare - distans från Bergklint education, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner för Diplomerad/Licensierad Kostrådgivare - distans

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: