Massage- och friskvårdsterapeut, CSN-berättigad

Bergqvist Massage & Friskvårdsutbildningar
Sammanfattning
Yrkeshögskola
Linköping
2 år
Heltid
0 SEK Momsfri
Kommande starter

Plats & start


Linköping
0 SEK
2023-09-04

Linköping
Kontakta oss

Massage- och friskvårdsterapeut, CSN-berättigad

Massage- och friskvårdsterapeut

Massage- och friskvårdsterapeut, 400 YH-poäng

Som Massage- och friskvårdsterapeut har du en bred och djup kompetens inom flera olika friskvårdsområden. Du blir en välutbildad massageterapeut och kan erbjuda olika terapeutiska behandlingar som är baserade på olika manuella tekniker och test- och undersökningar.

Efter avslutad utbildning är du också personlig tränare och har kompetens för att lägga upp, genomföra och utvärdera individuella tränings-program. Inriktningen utgår från ett funktionellt synsätt. Sammantaget har du efter den här utbildningen en unik kombinerad kompetens som gör dig eftertraktad i hälso- och friskvårdsbranschen.


Kvalitetssäkrad utbildning

YH-myndigheten ställer stora krav på kvalitet för att en skola ska få anordna en YH-utbildning. Kraven omfattar både utbildningskvalite och skolans allmänna kvalitetsarbete. En mycket viktig kvalitetsfaktor, som YH-myndigheten bedömer, är att utbildningen uppfyller arbetsmarknadens behov.

Praktik

En YH-utbildning har en mycket stark koppling till arbetslivet och under cirka 30% av utbildningen är de studerande ute på det som kallas Lärande I Arbete (LIA). Under dessa perioder ska de studerande göra praktik på till exempel arbetsplatser eller föreningar.

Under LIA-perioderna ges goda möjligheter att utveckla sin yrkesskicklighet. Man får på ett naturligt och verklighetsnära sätt tillämpa sina kunskaper inom massage och friskvård samt praktiskt arbeta med hälsoutveckling. Man får träna på professionellt bemötande samt förtroendefullt samarbete med såväl kund som övriga yrkesutövare och medarbetare. LIA-perioderna är också ett utmärkt tillfälle att börja etablera sig på arbetsmarknaden.

Examen & Intyg

Efter fullgjord utbildning får du en Yrkeshögskoleexamen. För att få ut examen krävs godkänt på alla kurser.

I utbildningen ingår också delmoment som ger separata certifikat och licenser. Du får bland annat möjlighet att bli av Branschrådet Svensk Massage Certifierad Massör och licensierad Personlig tränare.

Kostnader

Att studera på en YH-utbildning är kostnadsfritt. Det är endast obligatoriskt kursmaterial som de studerande får bekosta själva. Till massageprak-tiken som ska göras på hemorten behövs också en massagebänk. Kostnaden för obligatoriskt litteratur och annat kursmaterial är preliminärt beräknat till cirka 9000 kronor och en massage-bänk kostar cirka 4500 kronor via Bergqvist.

Så ansöker du

För att söka till denna YH-utbildning måste du uppfylla både kraven för grundläggande behörighet till studier under Yrkeshögskolan och denna utbildnings särskilda behörighetskrav.

Grundläggande behörighet

Grundläggande behörighet är till exemel slutbetyg från ett fullständigt nationellt eller specialutformat program i gymnasieskolan med lägst betyget Godkänt i minst 2250 gymnasiepoäng. Om du gått ut gymnasiet sommaren 2014, eller senare, är det gymnasieexamen som gäller. Läs mer om regler för behörighet på yrkeshögskolanshemsida under om ansökan och behörighet. 

Särskild behörighet

Särskilda behörighetskraven till denna utbildning är lägst betyget E i Svenska 1, 2 och 3 och Engelska 5 från gymnasieskolan.I äldre gymnasiebetyg heter kurserna Svenska A, Svenska B och Engelska A.

Bergqvist Massage & Friskvårdsutbildningar

Bergqvist ligger i Linköping, Östergötland, där vår skola är belägen. Vi har arbetat med massageutbildningar sedan slutet av 80-talet och PT-utbildningar sedan 2005. Skolans speciella inriktning är att arbeta med en kombination av massage och friskvård, vilket ger våra elever...


Läs mer om Bergqvist Massage & Friskvårdsutbildningar och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Bergqvist Massage & Friskvårdsutbildningar

Recensioner

Det finns inga recensioner för Massage- och friskvårdsterapeut, CSN-berättigad

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön