Visa allastudier.se som: Mobil

Personlig Tränare, med inriktning mot funktionell träning

Bergqvist Massage & Friskvårdsutbildningar
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Distans, Linköping
9 månader
Deltid
Icke studiemedelsberättigad
Bergqvist Massage & Friskvårdsutbildningar

Personlig Tränare, med inriktning mot funktionell träning

Personlig tränare, med inriktning mot funktionell träning

Vill du inspirera, informera och påverka dina medmänniskor i din omgivning till att må bättre och uppleva bättre hälsa?
Utbildningen Personlig tränare är för dig som har ett intresse för träning, friskvård och hälsa och vill arbeta yrkesmässigt såväl i en friskvårdande verksamhet som individuellt med olika kunder.

Utbildningen Personlig tränare kommer att ge dig en bred och gedigen kunskap, konkreta arbetsverktyg såsom färdiga och effektiva träningsprogram med tydligt bildmaterial samt personlig vägledning. Här förmedlas omfattande kunskaper om träning och att bemöta kunden samt leda denne mot sina personliga mål. Inriktningen på utbildningen är funktionell träning.

Du kommer att kunna arbeta som personlig tränare oavsett vilken miljö och vilka hjälpmedel du har att tillgå. Träningen bedrivs i ett hälsofrämjande syfte och all undervisning integreras mellan teori och praktik i samtliga ämnesblock. En utbildadpersonlig tränare ska kunna motivera, inspirera och argumentera för fysisk aktivitet och hälsa såväl i förebyggande som underhållande syfte. Du kommer att kunna analysera människans fysiologiska förutsättningar samt vägleda kunden mot den individuella målsättningen denne har. Alla har nytta av att anlita en personlig tränare, oberoende av ålder, kön, tidigare träningsvana, träningsmål, elit eller motionär för att optimera sin träning!

Bergqvist är medlem i EuropeActive (tidigare EHFA) och vår PT-utbildning är också ackrediterad av EuropeActive. Detta innebär att vår licens är kvalitetssäkrad och uppfyller de krav som EuropeActive ställer för utbildningsnivån Personlig tränare. Licensen är gångbar i hela Europa.

Preparandkurs

Kursen inleds med ett block i anatomi, fysiologi och allmänmedicin. Om du har kunskaper inom detta kan du tillgodoräkna dig dessa. Kontakta oss för att diskutera eventuella förkunskaper du har och hur de förhåller sig till det som gås igenom i preparandkursen.

Kvalitetssäkrad utbildning

Bergqvist är medlem i EuropeActive (tidigare EHFA). Vår utbildning till personlig tränare är också ackrediterad av EuropeActive vilket innebär att Bergqvists licens är kvalitetssäkrad av EuropeActive. Detta innebär också att licensen är användbar i hela Europa!

Examen & Intyg

Licens i Personlig träning

Efter avslutad och godkänd genomförd Utbildning till Personlig tränare har du en bred och djup teoretisk/praktisk kompetens inom fysisk aktivitet, träning och hälsa. Du kan skapa och genomföra effektiva, anpassade och säkra program för olika målgrupper och individer.

Kostnader

49 500 kronor.
Om du kan tillgodoräkna dig kunskaper i Humanbiologi och avstår första delen av kursen kan du dra av 5700 kronor från kursavgiften.

I kursavgiften ingår all kurslitteratur och cirka ett års licens på ExorLive och Nutris som är webbaserade verktyg för programskrivning och kostregistrering.

 

Förkunskaper

- Du ska ha tränat regelbundet minst 1-2 år i varierande former.
- Gymnasiekompetens eller motsvarande.
- Om du har goda förkunskaper i rörelseapparatens anatomi och fysiologi har du möjlighet att tillgodoräkna dig dessa och starta utbildningen efter det inledande blocket som tar upp detta.

Bergqvist Massage & Friskvårdsutbildningar

Bergqvist Massage & Friskvårdsutbildningar

Bergqvist ligger i Linköping, Östergötland, där vår skola är belägen. Vi har arbetat med massageutbildningar sedan slutet av 80-talet och PT-utbildningar sedan 2005. Skolans speciella inriktning är att arbeta med en kombination av massage och friskvård, vilket ger våra elever...


Läs mer om Bergqvist Massage & Friskvårdsutbildningar och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Personlig Tränare, med inriktning mot funktionell träning
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Bergqvist Massage & Friskvårdsutbildningar

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Personlig Tränare, med inriktning mot funktionell träning från Bergqvist Massage & Friskvårdsutbildningar, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner för Personlig Tränare, med inriktning mot funktionell träning

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: