Visa allastudier.se som: Mobil
Sammanfattning
Komvux
Stockholm
40-60 veckor
Heltid
CSN-berättigad
Klassrum
Startdatum: Löpande - Stockholm
Bergstrands Utbildningar

Anläggare

Bli anläggare i byggbranschen

Som anläggare har du oerhört varierade arbetsuppgifter, inget annat yrke inom byggbranschen kan komma i närheten av den vidd av arbetsuppgifter en anläggare har. Efter utbildningen till anläggare kan du bygga gator och vägar, broar, park- och trädgårdsanläggningar och mycket mer. Bergstrands byggprogram ger dig en grundläggande utbildning inom bygg!

Din framtida arbetsgivare kan vara stat och kommun eller privata företag. Många arbeten som utförs av anläggare syftar till att förbättra infrastrukturen. Detta kan vara genom bygget av vägar och broar, ledningar för fjärrvärme, vatten och avlopp eller att lägga nya spår för pendel- och fjärrtåg.

Vid vägbyggen är schaktning, rörläggning och asfaltläggning exempel på vanliga arbeten. Många anläggare väljer att specialisera sig och jobbar då exempelvis med underhåll av ledningsnät under gator och vägar eller med nyläggning av asfalt. Andra arbetsuppgifter kan vara att anlägga utemiljöer efter att byggprojekt avslutats.

Då arbetet som anläggare inom bygg kräver att många olika typer av maskiner används, allt från tunga anläggningsmaskiner till tekniskt avancerade specialinstrument för mätning, kommer du att lära dig hantera dessa maskiner även under utbildningen. Tunga material är vanligt förekommande i byggbranschen, varför utbildningen hos Yrkesplugget ger dig kunskaper om hur arbetet ska planeras så att maskiner och hjälpmedel utnyttjas på absolut bästa sätt.

Förkunskaper

Förkunskaper

För att söka utbildningen krävs godkänt betyg i svenska/svenska som andra språk på grundläggande nivå eller motsvarande kunskaper.

Ansökan till Vuxenutbildning

  • Kontakta vuxenutbildningen/komvux i din hemkommun
  • Meddela dem om att du vill gå en yrkesutbildning hos Bergstrands Utbildningar
  • Vissa kommuner anordnar dessa utbildningar själva och då går du utbildningen där
  • Om din hemkommun saknar denna utbildning kan Bergstrands Utbildningar hjälpa till, men först efter att din kommun godkänt utbildningen hos Bergstrands Utbildningar
  • Din hemkommun kontaktar Bergstrands Utbildningar för information om utbildningen, om kommunen då godkänner utbildningen så skrivs utbildningskontrakt
  • En individuell studieplan upprättas just för dig och datum för utbildningsstart meddelas

Bergstrands Utbildningar

Bergstrands Utbildningar

Bergstrands Utbildningar

Bergstrands Utbildningar startade för att förändra utbildningsbranschen. Vi ville skapa utbildningar som svarar mot företagens konkreta behov och som ger våra elever viktiga jobb. Idag är vi en stabil utbildningskoncern med utbildningar i toppklass. Vi är inte störst, men vi...


Läs mer om Bergstrands Utbildningar och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Anläggare
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Bergstrands Utbildningar

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Anläggare från Bergstrands Utbildningar, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner för Anläggare

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: