Visa allastudier.se som: Mobil

Diplomerad Friskvårdskinesiolog

Biopatiska Kinesiologiskolan i Norden
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Distans, Ulricehamn
4-12 månader
Deltid

Diplomerad Friskvårdskinesiolog

Lär dig testa näringsobalanser, födoämnesöverkänslighet och behov av detox.

Lär dig testa vilka organ som är påverkade och vilka åtgärder som passar bäst.

En utbildning för dig som vill arbeta med friskvård och ett fantastiskt komplement för kroppsterapeuter med flera. Passar också dig som vill hjälpa nära och kära.

Förkunskaper

Skicka in en anmälningsblankett. Inga förkunskaper krävs. 

Examen & Intyg

Närvarointyg erhålles efter varje genomgången kurs. Diplom erhålles när hela utbildningen är genomförd och godkänd.

Kostnader

Grundkurs: 7000 kr
Repetitionskurs: 4500 kr
Praktik: 2500 kr
Praktiskt prov: 1600 kr

= Totalt 15600 kr

Utbildningens innehålll

Grundkurs i friskvårdskinesiologi – 4 dagar

Du lär dig att testa hur belastad en person är av gifter och slaggprodukter, om det finns näringsobalanser och om personen är överkänslig mot något födoämne eller kosttillskott. Du lär dig också att testa vilka organ som är påverkade och vilka näringstillskott, utrensningspreparat och akupunkturpunkter i öronen som kan hjälpa just dessa organ. Du lär dig vilka faktorer som bidrar till sjukdom respektive hälsa.

Man kan delta i grundkursen även om man inte vill gå hela utbildningen.

Repetitionskurs och teoretisk tentamen – 3 dagar

I den här kursen repeteras allt som du har lärt sig i grundkursen. Med hjälp av diskussioner och genomgång av testprotokoll som gruppen har gjort på hemmaplan blir du säker på att du har utfört dina tester på rätt sätt, samt får en djupare förståelse för de testresultat du har fått fram. Med denna insikt kommer du kunna hjälpa fler människor. 

Du lär dig att slå ihop överkänslighetstest, näringstest och utrensningstest i ett och samma testprotokoll. Du lär dig att prioritetstesta, så du vet vad som är viktigast att ta hand om först, samt att testa om olika kosttillskott fungerar tillsammans eller inte för varje enskild individ.

Under den här kursen gör du också en teoretisk tentamen på studiematerialet från grundkursen. Rättning av tentamen ingår i kursavgiften. Eventuell omtentamen eller tentamen vid annat tillfälle kostar 300 kr extra.

Praktik på hemmaplan efter repetitionskursen

Efter repetitionskursen ska du genomföra tester på 10 personer och skicka in dem för genomgång och feedback senast 2 månader efter repetitionskursen. Avgiften täcker den tid det tar för din lärare att gå igenom testprotokollen.

Praktiskt prov

När du har genomfört båda kurserna, fått godkänt på dina protokoll, samt fått godkänt på det teoretiska provet kan du boka in tid för individuellt praktiskt prov, som sker i Laholm. Provet består av att du utför en kinesiologisk friskvårdsanalys på din lärare eller på någon du har med dig.

Basmedicin

För att bli diplomerad Friskvårdskinesiolog krävs, förutom det ovan, Medicinsk grundkurs (basmedicin) på gymnasienivå eller motsvarande. Det innebär ca 100 timmars studier. Om du inte redan har det och din kommuns KomVux inte erbjuder denna utbildning, kontakta Biopatiska Kinesiologiskolan för information om andra utbildare.

Biopatiska Kinesiologiskolan i Norden

Biopatiska Kinesiologiskolan och Akademien för Bowenterapi

Drivs av Biopat och Bowenterapeut Monika Lindblom, som har arbetat med kinesiologi och bowenterapi sen 1990-talet och undervisat sen 2001. Utbildningarna är mycket uppskattade, eftersom de är innehållsrika, har gedigna studiematerial och pedagogiska upplägg. Teori varvas med praktik. Följande utbildningar...


Läs mer om Biopatiska Kinesiologiskolan i Norden och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Diplomerad Friskvårdskinesiolog
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Biopatiska Kinesiologiskolan i Norden

Recensioner

Det finns inga recensioner för Diplomerad Friskvårdskinesiolog

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Diplomerad Friskvårdskinesiolog från Biopatiska Kinesiologiskolan i Norden, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön