Visa allastudier.se som: Mobil

Studera fristående kurser (Study Abroad) på Foothill & De Anza College

Foothill & De Anza College
Sammanfattning
Högskola / Universitet
Silicon Valley
Från 1 termin upp till 2 år
Heltid
CSN-berättigad
Engelska
Startdatum: Löpande - Silicon Valley

Studera fristående kurser (Study Abroad) på Foothill & De Anza College

Plugga i Kalifornien - prisvärda skolor
Skolorna är erkända för en hög akademisk nivå, bra kurspris och små klasser. De är helt enkelt mycket bra skolor att starta sin akademiska bana i USA på. Här har bland annat skådespelerskan Teri Hatcher och Steve Wozniak, en av grundarna till Apple, studerat.

Om Foothill College & De Anza College
Foothill College grundades år 1957 och några år senare föddes dess systerskola De Anza. Tillsammans har de båda skolorna ungefär 44 000 studenter. Foothill & De Anza är Community Colleges vilket innebär att du kan läsa de två första åren av en fyraårig Bachelor’s Degree här.

Transferavtal till topprankade universitet
Skolorna har transferavtal med många topprankade universitet såsom University of California Berkeley,University of California Los Angeles(UCLA), Stanford University, University of South California, Harvard samtcColumbia University.
Ca 1 200 internationella studenter gör årligen en transfer till någon av dessa skolor från Foothill & De Anza. Detta gör dem till de högst rankade collegen i hela Kalifornien när det gäller transfersiffror.

Silicon Valley College - inspirerande läge i Silicon Valley
Foothill & De Anza är belägna i hjärtat av IT-industrins mecka Silicon Valley. Här har bland annat Google, Apple, Facebook och många andra erkända IT-företag sina huvudkontor.
Foothill College ligger i Los Altos Hills och systercolleget De Anza i Cupertino. Området erbjuder 300 soldagar per år med en medeltemperatur på 21 grader året om. De härliga stränderna vid Stilla havet har du på behagligt avstånd och du har möjlighet till en aktiv fritid. Skolorna ligger dessutom bara cirka 45 minuter med bil söder om San Francisco så du kan även upptäcka allt vad denna populära stad har att erbjuda.

Campus
På campusområdet hittar du skolans egna pooler, idrottshallar, gym, samt friidrottsarena. Då skolorna ligger i Silicon Valley är det inte förvånande att faciliteterna håller mycket hög klass. Skolan har inte oväntat mycket bra utbildningar inom IT.

Varför ska du välja Foothill College & De Anza College?
4 skäl att studera på Foothill College & De Anza College

 • Rankade #1 i Kalifornien för antal framgångsrika transfers för studenter till universitet som exempelvis UCLA.
 • Hög akademisk standard till ett relativt lågt pris. Möjligt att komma in utan fullständiga gymnasiebetyg!
 • Studera i inspirerande Silicon Valley där bland annat Google och Apple har huvudkontor.
 • Endast 45 minuter med bil från San Francisco.

Vilka utbildningar kan du välja på?
I samarbete med Foothills College & De Anza College erbjuder Blueberry dig följande:

 • Study Abroad – 1 till 3 quarters.
 • Associate’s Degree – 2 år. 

Ansökan och behörighet
För att bli antagen till Foothill eller De Anza College ska du ha gymnasiebetyg med VG/C eller mer i engelska A eller B/5 eller 6.
På Foothill & De Anza College har du stor chans att bli antagen även om du saknar fullständiga gymnasiebetyg och högskolebehörighet här i Sverige. Kontakta Blueberry så hjälper de dig.

Ansökan
Du skickar in din ansökan till Blueberry via ett formulär på deras hemsida. Efter det så kontaktar de dig och går sedan vidare med ansökningen till skolan. 

Utbildningar på Foothill College & De Anza College
Foothill College & De Anza College har ett stort utbud av spännande ämnen och kurser. Dessutom har du stor chans att komma in även om du inte har fullständiga gymnasiebetyg. Du kan välja att läsa fristående kurser eller att söka in till ett degreeprogram. Skolorna erbjuder många populära ämnesinriktningar som bland annat:

 • Anthropology
 • Astronomy
 • Business
 • Engineering
 • Fire Science
 • Graphic Design
 • Psychology
 • Sociology

Study Abroad
Som Study Abroad-student på Foothill eller De Anza College läser du valfria, fristående kurser. Terminerna är uppdelade i quartersystem där varje termin är 11-12 veckor lång.
För att få CSN måste du läsa minst 12 units per termin under minst två terminer. Då kurserna vanligtvis omfattar 3 units innebär det att du väljer fyra kurser per termin. Inför terminsstart sätter du ihop ditt eget kursprogram utifrån skolans urval av kurser.

Associate’s Degree
Om du vill läsa en längre tid i USA och redan vet vad du är intresserad av så kan skolans degreeprogram vara ett bra alternativ för dig. Du väljer då en Major (huvudämne) och söker in till ett specifikt program. Ett flertal kurser är obligatoriska i din Major men du har även möjlighet att göra en del egna val. På dessa program läser du vanligtvis 15 units per termin.
Efter en Associate’s Degree kan du läsa vidare för att ta de två sista åren i en Bachelorexamen på ett universitet i USA eller Kanada.

Foothill & De Anza College

Foothill & De Anza College

Foothill College & De Anza College tillhör USA:s främsta Community Colleges. De ligger i Silicon Valley nära San Francisco i Kalifornien. Skolorna är erkända för en hög akademisk nivå, bra kurspris och små klasser. Foothill College grundades år 1957 och...


Läs mer om Foothill & De Anza College och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Studera fristående kurser (Study Abroad) på Foothill & De Anza College
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Gör en intresseanmälan

För att beställa information om Studera fristående kurser (Study Abroad) på Foothill & De Anza College, fyll i följande uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön