Studera till läkare, tandläkare eller veterinär i Litauen

Med hjälp av Blueberry kan du studera på Lithuanian University of Health Science (LSMU). Skolan som ligger i Kaunas är Litauens största inom medicinstudier och här studerar du tillsammans med över 7000 studenter. LSMU är en populär skola för svenskar som vill studera till läkare, veterinär eller tandläkare på engelska utomlands inom EU. Efter avslutad utbildning kan du arbeta i hela EU!

Program som erbjuds på LSMU

Studera till läkare - 6 år

Studera till tandläkare - 5 år

Studera till veterinär - 6 år

I läkarutbildningen ingår praktik på universitetssjukhuset

Förutom de viktiga teoretiska ämnena ingår praktik för att du på bästa sätt ska kunna förbereda dig för arbetslivet efter examen. När det gäller läkarutbildningen ger LSMU sina studenter möjlighet att göra sin praktik på universitetssjukhuset “Hospital of Lithuanian University of Health Science Kauno klinikos”. Ett av de främsta sjukhusen i landet som årligen tar emot 75 000 patienter för vård. 

Boende som medicinstudent

För de som önskar garanterar Lithuanian University of Health Sciences boende på hostels för förstaårsstudenter. Där ligger priserna  från EUR 175 (ca 1 800 SEK) till EUR 200 (ca 2 100 SEK) per månad. Skolan har även möjlighet att hjälpa internationella studenter med att hitta boende i staden. Många studenter bor i andra hand i en lägenhet i staden. u kan räkna med en hyra från EUR 200 (ca 2 100 SEK) till EUR 500 (ca 5 100 SEK) per månad beroende på hur centralt du vill bo.

Studentlivet i Kaunas

Kaunas studentliv har ett gott rykte. Här pluggar internationella studenter från flera delar av Europa. De allra flesta som bor i staden pratar bra engelska vilket gör kommunikationen enkel! Kaunas har ett bra utbud på restauranger, barer, caféer och nattklubbar till mycket förmånliga priser för dig som student. För den kulturintresserade har Kaunas massor av sevärdheter att utforska! Här finns 40 museer att besöka och många vackra byggnader från 1910. Staden är dessutom utsedd som europeisk kulturhuvudstad för 2022. 

Utbildningskostnad LSMU

Kursavgifterna på Lithuanian University of Health Sciences betalar du terminsvis direkt till skolan. Vi på Blueberry hjälper dig kostnadsfritt med hela din ansökan. Kontakta oss för aktuella terminsavgifter!

Vad händer efter medicinutbildningen?

Efter avslutad medicinutbildning utomlands gäller din legitimation i hela EU. Du kan alltså välja att fortsätta jobba i antingen Litauen, Sverige eller något annat land inom EU:s gränser. Det du behöver göra är att ansöka om lärarlegitimation hos socialstyrelsen - sedan är du redo att börja arbeta som läkare i Sverige! 

Studera medicin utomlands - Blueberry hjälper dig med:

  • Att jämföra olika universitet och medicinprogram så du lättare kan ta ställning till vad som passar dig bäst
  • Antagningsbedömning och förberedelse inför ev antagningsprov
  • Hjälp med de dokument som ska skickas till universitetet. Steg för steg hjälper vi dig genom processen.
  • Budgethjälp. Vi hjälper dig hålla koll på utgifterna även för boende och andra kostnader.
  • Kontakt med andra sökande och studenter som redan läser utomlands. 

All vår rådgivning är personlig och vi hjälper dig genom alla steg från första kontakten med oss tills du är på plats och kan påbörja dina läkarstudier. Och som alltid på Blueberry är vår service och rådgivning helt kostnadsfri eftersom vi arbetar på uppdrag av de universitet vi samarbetar med.

Ansökningsprocessen - Läkarutbildning, Veterinärutbildning & Tandläkarutbildning


Antagningskrav

För att bli antagen till LSMU krävs högskolebehörighet samt goda kunskaper i engelska. I samband med ansökan görs även ett antagningsprov.

Processen

Antagningsproven kommer att hållas online med flera tillfällen under våren. När du skickat in din ansökan till oss så kommer du att få mer information om när nästa möjliga prov äger rum. Provet består av två delar, en intervju och en skriftlig del. Delarna sker under samma vecka och startar med en intervju. Den skriftliga delen består av flervalsfrågor i biologi och kemi. Provtiden är 60 minuter.

Hör av dig till oss på Blueberry för att höra när nästa möjliga tid för antagningsprovet är. Vi erbjuder även en egen Pre-Medical för att hjälpa dig förbereda dig inför provet.

Pre-Medical

Att studera Pre-Medical är ett bra sätt att öka chansen att bli antagningen till läkarutbildningen. Genom Blueberrys Pre-Med får du både grupp- och individanpassad utbildning som gör dig väl förberedd för universitetets antagningsprov. Kursen ges som blended under 10 veckor och du studerar främst kemi och biologi. Här kan du läsa mer om Blueberrys Pre-Med.

Sista ansökningsdatum

Antagning påbörjas i januari och du kan söka från september året innan. För dig som är sent ute kan det vara bra att veta att LSMU har en sista deadline den 5 juli för höstterminen (dock kan då alla platser vara uppbokade).


Visa alla utbildningar med Lithuanian University of Health Sciences

Utbildningar

Högskola / Universitet
Djur / Natur
Veterinär Utbildningsform Längd Ort
Veterinärutbildning - LSMU Klassrum 6 år Kaunas
Vård / Omsorg
Läkare
Läkarprogrammet - LSMU Klassrum 6 år Kaunas
Tandläkare
Tandläkarutbildning - LSMU Klassrum 5 år Kaunas

Videoreportage

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Lithuanian University of Health Sciences
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Kontaktuppgifter

Lithuanian University of Health Sciences

A. Mickevičiaus g. 9
44307 Kaunas

Recensioner

Det finns inga recensioner för Lithuanian University of Health Sciences

Gör en intresseanmälan

För att få mer information från Lithuanian University of Health Sciences, fyll i följande uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön