Visa allastudier.se som: Mobil

New York Film Academy - Blueberry Universitet & College

New York Film Academy
Sammanfattning
Högskola / Universitet
USA
1 vecka till 3 år
Heltid
CSN-berättigad
Engelska
Klassrum
Startdatum: Löpande - USA

New York Film Academy - Blueberry Universitet & College

New York Film Academy - New York eller Los Angeles
Med Blueberry kan du studera på Manhattan nära legendariska Broadway i New York eller i Hollywood i Los Angeles på samma område som Universal Studios. Kan du hitta en mer inspirerande miljö att utvecklas i?
Oavsett vilket campus du väljer kommer du befinna dig i själva hjärtat av filmindustrin och öka dina chanser att bli en framgångsrik skådespelare eller filmskapare. Vill du satsa på att bli musikalartist väljer du dock världens ledande musikalstad New York.

Tips: New York Film Academy finns även i Australien. 

Studera film i USA - Learning by Doing
Samtidigt som du lär dig filmens gedigna hantverk får du också frihet att utveckla din egen stil när du producerar filmer eller skådespelar framför kameran. Filosofin på NYFA är learning by doing. Redan den första veckan börjar du filma. Tempot är högt, räkna med att det blir en del jobb även på kvällar och helger.
Klasserna är små vilket möjliggör mycket personlig kontakt med lärarna. Vanligtvis är det 7-10 elever per grupp. Studenterna tävlar inte med varandra utan målet är att var och en ska utvecklas så mycket som möjligt utifrån sina personliga förkunskaper och förutsättningar. Det krävs dock inga förkunskaper till de flesta programmen men du måste vara beredd att jobba hårt.

Varför ska du välja New York Film Academy? 
4 skäl att studera på New York Film Academy:

 • Världsberömd filmskola med lärare som själva arbetar i filmbranschen.
 • Fantastiska lägen på Manhattan i New York och i Hollywood i Los Angeles
 • Du börjar filma/skådespela i spännande projekt från dag 1. Du får även tillgång till Universal Studios!
 • Små klasser och mycket personlig kontakt med lärarna.

Filmskola med imponerande rykte
New York Film Academy (NYFA) grundades 1992 och har snabbt vunnit sig ett namn som en av USA:s absolut främsta filmskolor. Lärarna är mycket kvalificerade och jobbar oftast själva i filmbranschen. Här stöter man då och då på riktigt välkända ansikten som föreläser eller bara hälsar på i sin gamla skola, som till exempel Steven Spielberg, Kevin Spacey, Al Pacino och Seth Rogen. Pierce Brosnan och sönerna till Steven Spielberg hör till den stora skaran av kända före detta NYFA-studenter.

New York Film Academys campus i New York
New York Film Academy håller till i två byggnader i New York:Union Square och Battery Place. Huvudbyggnaden vid Union Square är en pampig, historisk byggnad – Tammany Hall. Battery Place ligger intill vackra Battery Park på södra Manhattan. Detta spektakulära läge erbjuder en fantastisk utsikt över Battery Park och Frihetsgudinnan. NYFA håller till på 2 våningar i byggnaden, som är en modern anläggning med hela 6690 kvadratmeter.
Studenterna filmar och skådespelar i alla stadens hörn – från China Town, East Village och Brooklyn till Times Square vid rusningstid.

New York Film Academys campus i Los Angeles
NYFA Los Angeles campus är beläget precis intill Universal Studios i Hollywood där filminspelningar med stora namn ständigt pågår. Självklart får du som student också tillgång till det stora området med kulisser för att spela in ditt eget material. Skolan ligger i Burbank, även känt som ”Media Capital of the World”. Burbank är hem för exempelvis NBC, Warner Bros Entertainment och Walt Disney Company. Här får du bästa tänkbara möjligheter att skapa dig en karriär i underhållningsindustrin. Det är helt enkelt här stjärnorna själva bor och jobbar.

Utbildningar på New York Film Academy
På New York Film Academy kan du studera bland annat film directing, film producing, screenwriting, cinematography, film editing, documentary filmmaking, acting, animation, photography, game design, musical theatre, graphic design, virtual reality, ESL och illustration.
I samarbete med New York Film Academy erbjuder Blueberry dig följande utbildningar:

 • Kortare kurser – 1 till 8 veckor.
 • Conservatory Programs – 1 till 2 år.
 • Bachelor’s Degree – 3 år. 

Ansökan och behörighet
För att bli antagen till New York Film Academy ska du ha fullständiga gymnasiebetyg och goda kunskaper i engelska.

Ansökan
Du skickar in din ansökan till Blueberry via ett formulär på deras hemsida. Efter det så kontaktar de dig och går sedan vidare med ansökningen till skolan.

Utbildningar på New York Film Academy
New York Film Academy i New York och Los Angeles ger bland annat utbildningar inom ämnen som Filmmaking, Acting for Film, Musical Theatre, Producing, Screenwriting, Digital Journalism och 3-D Animation. Välj mellan program på 1 till 3 år och kortare kurser på 1 till 8 veckor.

CONSERVATORY PROGRAMS – 1 TILL 2 ÅR
NYFA:s program på ett eller två år är väldigt populära. De ger dig en gedigen utbildning inom film och kan även tillgodoräknas som en del av en Bachelor på många amerikanska universitet. 

FILMMAKING, 1 TILL 2 ÅR
En kurs för dig som vill arbeta med hela filmprocessen, under kursens gång lär du dig att skapa och spela in film. Du skriver, filmar, regisserar och klipper egna filmer. Dessutom jobbar du i filmteamet på cirka 30 av dina kamraters filmer. Räkna med intensiva och mycket lärorika år. Kursen är värd 40 college credits om du studerar ett år och 78 college credits om du studerar två år.

ACTING FOR FILM, 1 TILL 2 ÅR
En unik skådespelarutbildning med fokus på att agera framför kameran. På dagtid studerar och praktiserar du drama med lärare som har stor erfarenhet från Hollywood och Broadway. På kvällar och helger får du sedan praktisk erfarenhet att agera framför kameran i filmstudenternas filmer. Du får alltså mycket praktisk träning och en portfolio med filmer där du själv agerar. Kursen är värd 36 college credits om du studerar ett år och 72 college credits om du studerar två år.

MUSICAL THEATRE, 1 TILL 2 ÅR
En unik musikalutbildning nära de stora scenerna i Broadway i New York! Du tränar sång, dans och drama, de tre huvudsakliga beståndsdelarna i en musikal. Du bör ha vissa förkunskaper inom sång och dans.

PRODUCING, 1 ÅR
Lär dig producera för film och tv. Du är projektledare för en film från idé till distribution med alla steg däremellan. Kursen är värd 39 college credits.

SCREENWRITING, 1 ÅR
Lär dig skriva för film och tv. Under kursens gång skriver du bland annat två långfilmer och många kortare manus. Du får en helhetsinsyn i vad det innebär att skapa en film och du kommer att få skriva varje dag. Kursen är värd 38 college credits.

BROADCAST JOURNALISM, 1 ÅR
En utbildning för framtidens nyhetsjournalister som ges i samarbete med NBC News i New York. Kursen kombinerar klassisk journalistik med professionella kunskaper i digitala medier så att studenterna snabbt ska kunna skapa och lägga ut egna nyhetsvideos och intervjuer på internet. Kursen är värd 36 college credits.

3D ANIMATION, 1 ÅR
En kurs i 3D-animering för dig som vill jobba med film, dataspel eller andra interaktiva applikationer. Viss datavana och erfarenhet av grafikprogram (t.ex. Adobe Photoshop och Illustrator) rekommenderas. Animeringen kommer till stor del att ske i programvaran Maya. Kursen är värd 39 college credits.

DOCUMENTARY, 1 ÅR
Dokumentärfilmer blir allt mer populära. I den här kursen får du göra sex egna dokumentärfilmer med olika infallsvinklar. Ni jobbar huvudsakligen med digitalfilm. Kursen är värd 36 college credits.

CINEMATOGRAPHY, 1 ÅR
En kurs som ger dig erfarenhet av att arbeta som ‘Director of Photography’. Du kommer under kursen använda flera olika typer av kameror; digital, 16mm, 35mm, HD och RED. Kursen är värd 41 college credits.

PHOTOGRAPHY, 1 ÅR
En kurs som ger dig de färdigheter som behövs för att arbeta som professionell fotograf. Du får praktisk erfarenhet inom teknik, estetik, historia och teori för både stillbilder och rörliga bilder. Kursen är värd 30 college credits.

GAME DESIGN, 1 ÅR
Inriktningen för dig som vill arbeta inom spelbranschen. Från första dagen på kursen handlar det om spel. Du lär dig att designa videospel från grunden.

Bachelor- och Masterutbildningar
Under tre år på New York Film Academy i Los Angeles kan man läsa en Bachelor of Fine Arts i bland annat Filmmaking, Acting och Screenwriting.
New York Film Academy erbjuder även 2-åriga Masters of Fine Art-utbildningar inom Filmmaking, Acting for Film, Producing, Screenwriting, Game Design, Documentary, Cinematography och Photography. För att söka till en Master’s Degree behöver du ha en Bachelor/kandidatexamen sedan tidigare, gärna i något kreativt område.

Kortare kurser
Korta intensiva kurser för dig som inte har tid eller råd att delta i de längre programmen. Kurserna är dock tyvärr för korta för att stödjas av CSN. New York Film Academys kvällskurser kan man inte ansöka till som internationell student.

 • (Digital) Filmmaking 1 till 8 veckor. De korta kurserna inom filmmaking har olika inriktning, exempelvis; Music Video with Rolling Stone, Film and Hi-Def, Music Video och Filmmaking.
 • Acting for Film 1 till 8 veckor. Kurserna startar flera gånger om året i Los Angeles och New York och de kortare veckokurserna under våren/sommaren i bland annat Florens, Paris, Disney Studios Florida och Boston (Harvard).
 • Broadcast Journalism 4 eller 8 veckor.De startar i juli och september i New York och ges i samarbete med NBC.
 • Screenwriting 8 veckor. 
 • 3D Animation 3 eller 4 veckor. Hålls på Harvard University samt i New York.
 • Musical Theatre 4 veckor. I New York. 

New York Film Academy

New York Film Academy

New York Film Academy, denna världsberömda film- och skådespelarskola i USA, skapades av legender inom filmindustrin för att möta en helt ny generation av passionerade filmskapare och skådespelare. Med Blueberry kan du studera på Manhattan nära Broadway i New York...


Läs mer om New York Film Academy och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om New York Film Academy - Blueberry Universitet & College
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

New York Film AcademyGör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen New York Film Academy - Blueberry Universitet & College från New York Film Academy , fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner för New York Film Academy - Blueberry Universitet & College

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: