Visa allastudier.se som: Mobil

Santa Barbara City College - Blueberry Universitet & College

Santa Barbara City College
Sammanfattning
Högskola / Universitet
Santa Barbara
1 termin - 2 år
Heltid
CSN-berättigad
Engelska
Startdatum: Löpande - Santa Barbara

Santa Barbara City College - Blueberry Universitet & College

Santa Barbara City College - plugga i Kalifornien
Santa Barbara City College har ett av världens bästa lägen precis vid Stilla havet i Santa Barbara, en av de vackraste städerna i USA ca 1,5 timme med bil från Los Angeles. Här på ”USA:s Riviera” får du bra väder, svårslaget studentliv, fantastiska stränder och en avspänd livsstil. Plugga i Kalifornien!

Ett högt rankat community college
Santa Barbara City College har dessutom utsett till USA:s högst rankade Community College. Här får du riktigt bra kurser och lärare till ett mycket bra pris. Du kan läsa fristående kurser som Study Abroad-student, eller om du hellre vill ta en Associate’s Degree på två år. Pluggar du på Santa Barbara City College har du dessutom bra möjlighet att efter 2 år fortsätta dina studier och ta en Bachelor’s Degree på ett universitet i USA.

Varför ska du studera på Santa Barbara City College?
4 skäl att studera på Santa Barbara City College

 • Har utsetts till USA:s bästa Community College.
 • Campuset ligger endast ett stenkast från Stilla havet.
 • Stort utbud av program och kurser till bra pris.
 • Upplev collegelivet i en riktig studentstad.

Transferavtal med universitet
Santa Barbara City College (SBCC) är ett Community College vilket innebär att du kan läsa de två första åren av en fyraårig Bachelor’s Degree där. Colleget har bland annat direktavtal med University of California Santa Barbara där du sedan kan fortsätta dina studier. Många amerikanska studenter inleder sin högskoleutbildning på Community College där man får en bra utbildning för betydligt mindre pengar än om man läser alla fyra år på ett universitet.

Om Santa Barbara City College
Santa Barbara City College grundades redan 1909 och har utsetts till USA:s bästa Community College (rankning från Aspen Research Institute släppt i mars 2013). Här precis vid Stilla havet studerar närmare 17 000 studenter varav ca 700 är internationella. Colleget erbjuder små klasser vilket gör att du inte riskerar att försvinna i mängden.
På campusområdet hittar du ett bibliotek, datorsalar, bokhandel, caféer och restauranger samt ett välutrustat gym. Här finns även en fantastisk idrottsarena precis vid havet som byggdes i samband med olympiska spelen i Los Angeles 1984. SBCC har aktiva sportföreningar för fotboll, golf, tennis, löpning, basket m.m.

De utbildningstyper Santa Barbara erbjuder
I samarbete med Santa Barbara City College erbjuder Blueberry dig följande utbildningar:

 • Study Abroad – 1 till 2 terminer.
 • Associate’s Degree – 2 år.

Ansökan och behörighet
För att bli antagen till Santa Barbara City College ska du ha fullständiga gymnasiebetyg med G/E eller mer i engelska A eller B/5 eller 6.

Ansökan
Du skickar in din ansökan till Blueberry via ett formulär på deras hemsida. Efter det så kontaktar de dig och går sedan vidare med ansökningen till skolan. 

Utbildningar vid Santa Barbara City College
Santa Barbara City College har ett stort utbud av spännande ämnen och kurser. Du kan välja att läsa Study Abroad med fristående kurser eller att söka in till ett degreeprogram. Colleget erbjuder många populära ämnesinriktningar som bland annat:

 • Accounting
 • Business
 • Engineering
 • Film Production
 • Hospitality
 • Journalism
 • Physical Education
 • Real Estate

Study Abroad – 1 till 2 terminer
Som Study Abroad-student på SBCC läser du valfria, fristående kurser under en eller två terminer. Terminerna är vanligtvis 16 veckor långa. För att få CSN måste du läsa minst 12 units per termin. Då kurserna vanligtvis omfattar 3 units innebär det att du väljer fyra kurser per termin. Inför terminsstart sätter du ihop ditt eget kursprogram på plats utifrån ett mycket stort urval av kurser.

Associate’s Degree – 2 år
Om du vill studera en längre tid i USA och redan vet vad du är intresserad av så kan skolans degreeprogram vara ett bra alternativ. Du väljer en Major (huvudämne) där ett flertal kurser är obligatoriska, du har även möjlighet att göra en del egna kursval.

Transfermöjligheter för Bachelor’s Degree – 3 till 4 år
Vill du läsa en Bachelor’s Degree (kandidatexamen) i USA är det ett jättebra alternativ att börja på SBCC. I USA är det väldigt vanligt att man börjar sina collegestudier vid ett Community College för att sedan läsa sina sista två år på ett annat college eller universitet. SBCC har avtal med ett flertal universitet där du kan fortsätta dina studier för att ta din Bachelor’s Degree efter dina år på SBCC.

Placement Test och General Education
När du kommer fram till Santa Barbara kommer du att skriva ett test i engelska samt ett i matematik i samband med din orientation (gäller samtliga studenter). Om din Major kräver att du har högsta nivån i engelska och du får ett sämre resultat på testet får du ta extrakurser i engelska för att komma upp på den nivå du behöver för att få ut din examen från skolan. Detsamma gäller matematiken. Det kan innebära att du måste läsa mer än 60 units som ett program vanligtvis motsvarar. Svenska studenter brukar generellt sett få goda resultat på testerna.

Ett år består av kurser inom General Education (allmänna kurser). Kurserna kan i viss mån liknas vid vårt sista år på gymnasiet och är obligatoriska i en Degree. Vilka kurser du kan välja mellan beror på din valda Major och vilket universitet du vill ansöka till efter SBCC.

Santa Barbara City College

Santa Barbara City College

Santa Barbara City College i Kalifornien är en av de mest populära skolorna för svenska studenter i USA och det är inte svårt att förstå varför. Santa Barbara City College har ett av världens bästa lägen precis vid Stilla havet...


Läs mer om Santa Barbara City College och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Santa Barbara City College - Blueberry Universitet & College
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Santa Barbara City College

Gör en intresseanmälan

För att beställa information om Santa Barbara City College - Blueberry Universitet & College, fyll i följande uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön