Visa allastudier.se som: Mobil

Historien om Bluechip börjar 1991, när Joakim Frisk kom hem efter att ha studerat och jobbat sju år i USA och fyra år i Australien. Det var erfarenheterna från collegeidrotten i USA som bildade grunden för verksamheten i Bluechip Education, Sveriges första specialist på rådgivning för studenter som vill idrotta och studera i USA.

Visionen var att genom noggrann analys och detaljerad förståelse av varje sökandes personliga förutsättningar skapa en unik service för alla med intresse av att åka till USA och kombinera idrott och studier. Under åren har verksamheten förändrats på flera sätt och metodiken utvecklats för att kunna matcha individuella studieförutsättningar och idrottsliga ambitioner mot olika collegetränares önskemål och behov.

Bluechip är i dag ett solitt familjeföretag som är marknadsledande på området idrott och studier i USA. All erfarenhet från att ha hjälpt närmare 10 000 studenter till utlandsstudier under 19 års tid har skapat omfattande kännedom om olika skolor och studiealternativ, samt specialkunskaper om collegeidrottens villkor och stipendiemöjligheter. Bluechip har ett upparbetat samarbete med ett stort antal college/universitet och ett omfattande nätverk med collegetränare inom många olika idrotter och kan hjälpa elitidrottare såväl som rekreationsidrottare.

Ordet Bluechip betyder enligt ordboken ”a valuable asset”, eller på svenska ”en värdefull tillgång”.  Bluechip strävar efter att vara en värdefull tillgång för alla sökande oavsett personliga förutsättningar, och att hitta rätt alternativ så att individen kan utvecklas akademiskt, idrottsligt och personligt.

Visa alla utbildningar med Bluechip Education

Utbildningar

Hitta till utbildaren

Bluechip Education

Västra Vägen 5
475 42 HÖNÖ GÖTEBORG

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön